Voor je Gezondheid

Sanne (12)

dokter, meisje, gezondheidSanne is 12. Zij houdt van goede biefstuk. Het liefst eet zij wel drie stukken vlees per dag. De dokter vindt dat ze minder zou moeten eten. Zij lijdt aan overgewicht en ook voor de diabetes type 2, wat in de familie zit, zou het beter zijn als Sanne zou kiezen voor vegetarisch eten. Haar vader maakt zich echter meer zorgen om de megastal om de hoek. Nu de Q-koorts over is gewaaid lijkt er weer een nieuwe vorm van vogelgriep op te duiken. Met de 200.000 kippen bij de buurman lijkt de kans dat ook daar een dierziekte uitbreekt groot. Haar moeder maakt zich weer zorgen over andere dingen. Ze is zelf gestopt met vlees, omdat er zoveel antibiotica en hormonen in het vlees zitten.

Draag bij aan een betere gezondheid van jezelf en anderen. Kies voor vegetarisch eten. Dat is ook nog eens goed voor het milieu, de dieren en de oceanen.

Meer informatie over gezond vegetarisch eten?

vegetarische schijf van vijfDownload gratis de brochure Gezond Vegetarisch met de Vegetarische Schijf van Vijf.

Vegetarisch eten is gezond

Gezonde en energieke vrouwen in de natuurVegetarisch eten is niet minder gezond dan een dieet met vlees. Sterker nog: er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat voeding met veel vlees ongezond is. Een bewust samengesteld vegetarisch voedingspatroon levert in ruime mate alle noodzakelijke voedingsstoffen. Dit terwijl een voedingspatroon met veel vlees slecht vet en teveel eiwitten bevat en het risico draagt dat het te weinig voedingsvezels bevat. Bovendien is bewezen dat vegetariërs doorgaans minder lijden aan hart- en vaatziekten, diabetes mellitus en een lager lichaamsgewicht hebben. Wie kiest voor vleesloze voeding, maakt daarmee een gezonde keuze.

Wil je meer weten over specifieke voedingsvragen? Kijk dan bij Gezond.

Wil je meer weten over vegetarisch eten en het verband met een specifieke ziekte? Zie daarvoor de volgende pagina's:

Meer aandacht voor positieve gezondheidseffecten!

Wil je ook dat er meer aandacht komt voor de positieve gezondheidseffecten van vegetarische voeding? Word dan donateur en help mee om meer mensen te laten proeven van de voordelen van vegetarisch eten. Je ontvang dan gratis een voedingsscan door onze voedingskundige Sytske de Waart. Daarnaast ontvang je 4x per jaar ons magazine met tips en recepten én help je ons mee voorlichting te geven over lekker en gezond vegetarisch eten.