Oosterse stamppot met gemarineerde tahoe
Recept is geïnspireerd op een recept van het Voedingscentrum.
Let op: begin tijdig met dit recept want de tofu moet je zeker een uur marineren in een sausje.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150-200 gram tofu
- 2 eetlepels ketjap manis
- mespunt sambal
- citroensap
- 400 tot 500 gram aardappelen
- stukje 2 cm gemberwortel
- halve rode peper
- olie om in te bakken
- 500 gram geschaafde witte kool
- kerrie
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Snijd de tofu in blokjes. Laat ze enige tijd afgedekt in de koelkast marineren in een mengsel van de ketjap, de sambal en wat citroensap.Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd het stukje peper fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng het koolmengsel er door.
Maak de stamppot wat smeuïg met een scheutje bouillon.
Neem de tofu uit de marinade en bak de blokjes in de rest van de olie snel bruin.
Geef de gebakken tofu bij de stamppot.
Kijk ook eens naar
- Linzencurry met tofu en cashewnoten
- Vegetarische kipmarinade
- Chinese Wok met Gebakken Tofu
- Unicorn Bowl
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- Met Hoisinsaus geglaceerde tempé
- Tom Yum
- Tofu met Zwarte Peper
- Gepofte zoete aardappel met tofu spekjes
- Ananas Chocolade Lolly
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Roerbakgroenten & krokante tofu met pindanoedels
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Boerenkool met driekleuren quinoa , tofu en gekarameliseerde walnoten
- Quiche met bieten, aardpeer en kappertjes
- Maleisische Curry Laksa
- Curry Laksa
- Winterse Vegan Rollade
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
- Krokante tofu met romige tahin en spelt
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.