Oosterse stamppot met gemarineerde tahoe

Recept is geïnspireerd op een recept van het Voedingscentrum.

Let op: begin tijdig met dit recept want de tofu moet je zeker een uur marineren in een sausje.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150-200 gram tofu
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • mespunt sambal
  • citroensap
  • 400 tot 500 gram aardappelen
  • stukje 2 cm gemberwortel
  • halve rode peper
  • olie om in te bakken
  • 500 gram geschaafde  witte kool
  • kerrie
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Snijd de tofu in blokjes. Laat ze enige tijd afgedekt in de koelkast marineren in een mengsel van de ketjap, de sambal en wat citroensap.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd het stukje peper fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng het koolmengsel er door.
Maak de stamppot wat smeuïg met een scheutje bouillon.
Neem de tofu uit de marinade en bak de blokjes in de rest van de olie snel bruin.
Geef de gebakken tofu bij de stamppot.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.