Unicorn Bowl

Van The Indigo Kitchen

Unicorn BowlJason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Noodles:

  • 1 pak Mungbean (glass) Noodles
  • 1/4 rode kool

 

Satésaus:

  • 5 volle eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kokossuiker
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1/4 cup warm water

 

Tofu:

  • 1 blok tofu
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels zoete sojasaus
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel sesamolie (optioneel)
  • 1 rode peper (optioneel)

 

Rode kool salade:

  • 1/3 stuk rode kool, dun gesneden
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1/2 theelepel chilipoeder (of meer als je er van houdt)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

  1. Tofu: Maak eerst de marinade door de knoflookpoeder, gemberpoeder, sojasaus, sesamzaadjes, sesamolie en rode peper te mengen, en zet het even weg. Snij de tofu in blokjes van 1,5 centimeter en bak ze in hete olie tot alle kanten bruin en knapperig zijn. Bak de tofu met de marinade in een schone pan tot de tofu bedekt is met de saus en de sesamzaadjes zijn geroosterd.
     
  2. Noodles: Plaats een kwart rode kool in een pan met water die ook groot genoeg is voor de noodles. Kook het water tot het diepblauw tot bijna paars is geworden, zet het vuur uit en laat de noodels weken in dit water. Spoel ze daarna af met koud water en ze zijn klaar voor gebruik. Tip: sprenkel wat citroen of limoen erop zodat de kleur van de noodels veranderd, voor een kleurrijk geheel.
  3. Satésaus: Meng alle ingrediënten in een kom en mix het. Voeg eventueel water of pindakaas toe, hangt af van hoe dik je de saus wilt.

  4. Rode kool salade: Snij de rode kool zo dun mogelijk. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed. Voeg sojasaus toe naar smaak en hoe langer de salade staat hoe beter hij gaat smaken. Eventueel kun je nog broccoli, avocado of kiemgroenten toevoegen.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.