Bara

Recept uit 'Vegan Party Food.'

BaraLeer hoe je heerlijke Bara kunt maken met dit recept uit 'Vegan Party Food.' Dit veganistische gerecht is perfect voor feestjes en wordt geserveerd met aardappelchutney. Ontdek de ingrediënten en stap-voor-stap bereidingsinstructies voor deze smaakvolle traktatie.

Ingrediënten

Voor 6 personen

* water, 500 ml
* urdimeel (toko), 200 g
* 1 madame-jeanette
* fijngehakt knoflook, 6 tenen
* fijngehakt gemalen komijn 2tl
* zout 2 1/2 tl
* Hindoestaanse masala 2tl
* bakpoeder 2tl
* gedroogde gist 1 zakje
* verse spinazie of tayerblad (toko) 100     gram
* grof gesneden bloem 530 gram
* zonnebloemolie voor door het deeg 1       el
* olie om te frituren 

Serveer met aardappelchutney (toko)
 

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten

1. Meng het water met het urdimeel in een kom. Voeg de madame-jeanette, knoflook, komijn, het zout, de masala, bakpoeder, gist en spinazie of tayerblad toe. Meng goed. 
2. Voeg de bloem toe en kneed het deeg dan circa 5 minuten met je handen goed door. Het is een plakkerig deeg, dus gebruik een lepel om het tijdens het kneden af en toe van je handen te schrapen. 
Voeg tot slot een eetlepel zonnebloemolie toe en kneed nog 5 minuten. Bedek de kom met een vochtige theedoek of folie en laat het deeg minimaal 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
3. Verhit 3 centimeter olie in een diepe pan op middelhoog vuur. Bevochtig je handen (of vet ze in met olie) en vorm golfballetjes van het deeg. Druk ze plat en maak er met je vinger een gaatje in. Laat ze dan per twee in de olie glijden en frituur ze aan beide kanten goudbruin. 
4. Serveer de bara met aardappelchutney. 

TIP Het deeg is erg plakkerig, dus blijf je handen goed bevochtigen met olie. 
 

In het kleurrijke ‘Vegan party food’ vind je de lekkerste en origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkeld voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische date night, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempésticks als party food op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet. Met wie ga jij je feestje vieren? 

Bestel het boek hier!
 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.