Hemels pepermuntijs met crunch

Recept uit 'Vanavond Vegan'

Hemels pepermuntijs met crunchWellicht het lekkerste vegan ijs dat je ooit hebt geproefd! Heerlijk om te proeven: fris en romig, crunchy en lekker stevig en chocolade- en pepermuntachtig. En verrassend makkelijk om te maken, de gehele zomer lang.
Serveer het ijs in coupes of tussen twee koekjes en je tafelgenoten blijven terugkomen voor méér. 

Ingrediënten

Voor 8 personen

2 blikken (à 400 ml) volvette kokosmelk 110 g ruwe rietsuiker
1¼ tl pepermuntextract, of naar smaak 1 tl puur vanille-extract
⅛ tl fijn zeezout
3 el rauwe cacaonibs,
ter garnering verse blaadjes munt

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Zet de kom van je ijsmachine minimaal 12 uur of een hele nacht in de vriezer.
Doe de kokosmelk, suiker, het pepermunt- en vanille-extract en het zout in een hogesnelheidsblender en meng het geheel in 10 seconden glad.  
Vriestijd: De hele nacht voor de kom van de ijsmachine, 2 uur voor het ijs •

• Totale tijd 45 minuten plus vriestijd


Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in een plantaardig(er)e levensstijl. Angela Liddon, een van de bekendste vegan influencers en koks, biedt met Vanavond Vegan de oplossing: een boek boordevol plantaardige avondmaaltijden. Maaltijden die zo lekker en makkelijk zijn dat je iedere carnivoor ermee kan verleiden!

Bestel het boek hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.