Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes

Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes 
Dit recept is onderdeel van de 7-daagse "Budget Challenge"(2024)
Meld je hier aan voor deze gratis challenge, en nodig vleeseters en flexitariërs in je familie, vrienden- en werkkring uit met je mee te doen... 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  
8 snoepkomkommers
4 Libanese platbroden van volkoren tarwemeel (of volkoren wraps, of de groentewraps van NoFairyTales)
4 eieren 
1 aubergine
200 g kikkererwten
1 rode ui
250 g Maza 'Hoemoes Spicy Mango' (zie hieronder) 
250 ml appelazijn
250 ml gekookt water
5 g platte peterselie
1 tl komijnpoeder
½ tl knoflookpoeder
zout en peper

Tips / Opties

Voor extra goede vetten kan tahin (een pindakaas-achtige pasta van sesamzaad) gebruikt worden, naast de hummus. Lekker en gezond! (Tahin doet het ook goed op wraps!) 

Heb je groente van vorige dagen over, maak er dan een kleine salade bij (koud of warm; met of zonder dressing). Goed voor je gezondheid (vezels, vitaminen etc.)
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 225 °C.

2. Snijd de aubergine in de lengte in 8 plakken, verdeel de plakken over een bord bedekt met keukenpapier of een schone theedoek en strooi er zout over. Zet de aubergine apart, snijd ondertussen de snoepkomkommers in plakjes en de peterselie fijn.

3. Maak ondertussen de rode ui in door deze samen met de appelazijn en kokend water in een kom te doen en minimaal 30 minuten te laten staan op het aanrecht.

4. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Doe de kikkererwten in een kom samen met knoflookpoeder en komijnpoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep de kikkererwten om en verdeel ook de aubergine over de bakplaat en rooster het geheel nog 10 minuten in de oven.

5. Kook ondertussen de eieren in een pan met ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet af en schrik de eieren enkele minuten onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer deze net voordat je de broden gaat opmaken.

6. Bestrijk de Libanese platbroden met Maza Hoemoes Spicy Mango en verdeel hier vervolgens de gegrilde aubergine, komkommer, ingemaakte rode ui, peterselie, geroosterde kikkererwten en gekookte eieren over.

Budget Tips

Restjes over?
Bewaar het in de koelkast (max. 2 dagen) of vries het in (max.3 maanden).

Libanese platbroden die over zijn, kan je ook invriezen; het advies is dan om ze los van elkaar in zakjes te doen en dan in te vriezen (max. 2 à 3 maanden)
Let op: het platbrood moet dan wel vers gekocht zijn, en niet in de winkel al in de vriezer hebben gelegen.

Peterselie kweken
De lekkerste en meest kwalitatieve peterselie kun je meestal vinden in Turkse/Marokkaanse winkels of biowinkels. In een Turkse/Marokkaanse winkel heb je vaak een grote bos voor relatief weinig geld.
Peterselie kun je thuis ook zelf kweken; in de tuin of op je balkon (of eventueel op de vensterbank in huis).
In sommige supermarkten kun je kruidenplantjes kopen in een pot en dan meteen gebruiken in de keuken. 

 


MAZA Hoemoes Spicy Mango heeft het vegan V-Label keurmerk. Met het keurmerk zie je in één oogopslag in de supermarkt of het product vegetarisch of veganistisch is.

Let op:  deze hummus niet invriezen.


 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.