Frisse zomerse pastasalade

met blauwe bessen

Frisse zomerse pastasalade

Ingrediënten

Voor 4 personen

300 gram pasta                   
1 bakje blauwe bessen                 
1 krop sla                               
1 cup pijnboompitten                                     
1 cup pompoenpitten

Yoghurtdressing

8 eetlepels magere yoghurt                     
5 eetlepels bieslook (of naar smaak)                     
2 eetlepels Mayonaise                                        
2 eetlepels citroensap                    
1 eetlepel honing                                              
Zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet hierna de pasta af en laat deze afkoelen onder koud water. Was dan de blauwe bessen en de sla en rooster kort de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Schep regelmatig om.

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kommetje goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout er peper.

Leg eerst  de sla op het bord en leg hier de pasta op. Verdeel de yoghurtdressing over de pastasalade en vervolgens de blauwe bessen. Strooi er als laatste een handje pijnboompitten en een handje pompoenpitten overheen.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!