Frisse zomerse pastasalade

met blauwe bessen

Frisse zomerse pastasalade

Ingrediënten

Voor 4 personen

300 gram pasta                   
1 bakje blauwe bessen                 
1 krop sla                               
1 cup pijnboompitten                                     
1 cup pompoenpitten

Yoghurtdressing

8 eetlepels magere yoghurt                     
5 eetlepels bieslook (of naar smaak)                     
2 eetlepels Mayonaise                                        
2 eetlepels citroensap                    
1 eetlepel honing                                              
Zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet hierna de pasta af en laat deze afkoelen onder koud water. Was dan de blauwe bessen en de sla en rooster kort de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Schep regelmatig om.

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kommetje goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout er peper.

Leg eerst  de sla op het bord en leg hier de pasta op. Verdeel de yoghurtdressing over de pastasalade en vervolgens de blauwe bessen. Strooi er als laatste een handje pijnboompitten en een handje pompoenpitten overheen.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.