Frisse zomerse pastasalade
met blauwe bessen
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram pasta1 bakje blauwe bessen
1 krop sla
1 cup pijnboompitten
1 cup pompoenpitten
Yoghurtdressing
8 eetlepels magere yoghurt
5 eetlepels bieslook (of naar smaak)
2 eetlepels Mayonaise
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing
Zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet hierna de pasta af en laat deze afkoelen onder koud water. Was dan de blauwe bessen en de sla en rooster kort de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Schep regelmatig om.Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kommetje goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout er peper.
Leg eerst de sla op het bord en leg hier de pasta op. Verdeel de yoghurtdressing over de pastasalade en vervolgens de blauwe bessen. Strooi er als laatste een handje pijnboompitten en een handje pompoenpitten overheen.
Kijk ook eens naar
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazie
- Worteltaarthavermoutje
- Hartig havermoutje met avocado
- Italiaanse windhondjes spaghetti
- Pittige, Rode WonTon Soep
- Vegan Frittata
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Tofu met Zwarte Peper
- Vegan gestoomde broodjes
- Regenboogmaki
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Roggelach - Joodse croissantjes
- Een lichte misosoep vol met groenten
- Thai Green Curry
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Spaghetti met avocado en citroenrasp
- Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
- Simpele Spinazie Kokos Curry
- Lasagne Verdure - vega(n)
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
- Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
- Groentenacho's
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.