Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel

Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkelDit recept is beschikbaar gesteld door Cityhotel Wood.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 
  • 4 stuks gele biet, gekookt
 
Saus van groene curry
 
  • Kokosmelk 400 ml
  • 40 gram groene curry pasta
  • 1 limoen, zeste en sap
  • Peper en zout
 
Dukkah
 
  • 75 gram pistache
  • 75 gram blanke hazelnoten
  • 150 gram amandelen
  • 2 el komijn
  • 1 el korianderzaad
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 2 tl zwarte sesamzaad
  • 1 tl zout
 
Crème van gegrilde venkel
 
  • 1 venkel, kwarten
  • 1 preien, kwarten
  • 1 uien, kwarten
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

 
  1. Snij de gele biet in gewenste vorm.
 
  1. Maak de saus van groene curry door de groene curry pasta de verhitten in een steelpan, als de aroma’s vrijkomen doe je de kokosmelk erbij. Breng langzaam aan de kook. (De saus kan je nog verrijken met laos, sereh, gember, limoenblad, Spaanse peper) Breng op smaak met de limoen, peper en zout. Houd warm in een steelpan met deksel.
 
  1.  Verwarm de oven op 180 °c. Maak de dukkah door alle ingrediënten te mengen en leg op een bakplaat. Rooster het noten mengsel in 10 min goudbruin. (je kan dit ook in de koekenpan doen) Laat de noten afkoelen, hak het mengsel fijn in de keukenmachine.
 
  1. Gril de groenten in een hete grillpan/ BBQ met zonnebloemolie op beide vlakken. Stoom de groenten in een stoompan gaar. Laat de groenten uitlekken en draai van de groenten een gladde crème in de keukenmachine met peper en zout. Houd warm in een steelpan met deksel
 
  1. Gril de gele biet, zodra er een mooi ruitpatroon op de biet zit kan je het gerecht op gaan maken. Zie foto voor inspiratie. Maak eventueel op met wat mooie kruiden en/of bloemetjes. Ook lekker om er nog kruiden olie bij te druppelen van bijv. koriander.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.