Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Aubergine kaviaar

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2013

Aubergine kaviaarDeze Aubergine kaviaar was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2013.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 Aubergine
  • 1 Kleine ui
  • Olijfolie
  • Dille
  • Tomatenpuree
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Voor de Aubergine kaviaar snijd je de aubergine in dikke plakken en stoom je ze in een bodempje water gaar. Hou in de gaten: als nodig beetje water toevoegen.
Als gaar grof pureren en een klein gesnipperd uitje (rauw of even gefruit) toevoegen. Beide is lekker, maar duidelijk verschillend van smaak. Olijfolie, dille, evt. beetje tomaten puree, zwarte peper, snufje zout erdoor…. klaar. Serveren op stukje (olijven)brood bij de gyros.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!