Griekse halloumiburger met spinazie en munt
Maak deze heerlijke veggieburger van halloumi uit het kookboek "Veggieburgers, balletjes en broodbeleg"*
Zin om meer veggieburgers, balletjes of broodbeleg te maken? Dit boek is nu verkrijgbaar in onze webshop! (Een deel van de opbrengst komt ten goede aan ons werk)
Zin om meer veggieburgers, balletjes of broodbeleg te maken? Dit boek is nu verkrijgbaar in onze webshop! (Een deel van de opbrengst komt ten goede aan ons werk)
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 300g geschilde aardappelen
- 50g verse spinazie, grofgehakt
- 100g halloumi, grofgeraspt
- 100g paneermeel (of glutenvrij paneermeel)
- 2 koffielepels gedroogde munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee
- 1 ei
- Peper en zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.2. Prak de aardappelen tot puree (niet mixen!) en kruid ze met peper.
3. Roer de spinazie, de halloumi, het paneermeel, de munt en het ei door de aardappelpuree.
4. Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
5. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.
TIP: Je kunt halloumi ook grillen en tussen een broodje leggen, bijvoorbeeld met wat pesto en aubergine bij.
*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.
Fotograaf: Heikki Verdurme
Kijk ook eens naar
- Aspergetaartje
- Spinazie en cottage-cheese taartje
- Terrine van Ratatouille
- Spaanse aardappelomelet
- Superfood burger
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Licht pittige Nasi
- Romige Nasi
- Hartige muffins
- Easy feest pastei
- Wafel van pompoen en amandel
- Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie
- Tarte serpentine
- Menemen
- Quiche met amandelbodem, spinazie, tomaat en paprika
- Spaanse tortilla met spinazie
- Shakshuka
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei
- Kuku sabzi door Chef Toub
- Fried Rice oftewel Gebakken Rijst met extra veel lekkers
- Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
- Goed Gevulde Groente Frittata
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.