Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Griekse halloumiburger met spinazie en munt

Griekse halloumiburger met spinazie en muntMaak deze heerlijke veggieburger van halloumi uit het kookboek "Veggieburgers, balletjes en broodbeleg"*

Zin om meer veggieburgers, balletjes of broodbeleg te maken? Dit boek is nu verkrijgbaar in onze webshop! (Een deel van de opbrengst komt ten goede aan ons werk)



Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300g geschilde aardappelen
  • 50g verse spinazie, grofgehakt
  • 100g halloumi, grofgeraspt
  • 100g paneermeel (of glutenvrij paneermeel)
  • 2 koffielepels gedroogde munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee
  • 1 ei
  • Peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
2. Prak de aardappelen tot puree (niet mixen!) en kruid ze met peper.
3. Roer de spinazie, de halloumi, het paneermeel, de munt en het ei door de aardappelpuree.
4. Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
5. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.
TIP: Je kunt halloumi ook grillen en tussen een broodje leggen, bijvoorbeeld met wat pesto en aubergine bij.


*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.

Fotograaf: Heikki Verdurme

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!