Griekse halloumiburger met spinazie en munt

Griekse halloumiburger met spinazie en muntMaak deze heerlijke veggieburger van halloumi uit het kookboek "Veggieburgers, balletjes en broodbeleg"*

Zin om meer veggieburgers, balletjes of broodbeleg te maken? Dit boek is nu verkrijgbaar in onze webshop! (Een deel van de opbrengst komt ten goede aan ons werk)



Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300g geschilde aardappelen
  • 50g verse spinazie, grofgehakt
  • 100g halloumi, grofgeraspt
  • 100g paneermeel (of glutenvrij paneermeel)
  • 2 koffielepels gedroogde munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee
  • 1 ei
  • Peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
2. Prak de aardappelen tot puree (niet mixen!) en kruid ze met peper.
3. Roer de spinazie, de halloumi, het paneermeel, de munt en het ei door de aardappelpuree.
4. Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
5. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.
TIP: Je kunt halloumi ook grillen en tussen een broodje leggen, bijvoorbeeld met wat pesto en aubergine bij.


*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.

Fotograaf: Heikki Verdurme

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.