Kuku sabzi door Chef Toub

Uit het boek Vega Arabisch

Kuku sabzi door Chef Toub"Als kind maakte mijn moeder vaak Spaans-Arabische tortilla, waar dit de Perzische variant van is. Mijn versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groenten. Hij is in no time tot het laatste puntje op, Besaha!"

Ingrediënten

Voor 4 personen

* blaadjes van 1 bosje koriander
* blaadjes van 1 bosje platte peterselie
* 1 bosje bieslook
* 1 bosje dille
* 200 gram doperwten, uit de diepvries
* 8 (biologische) eieren
* 1 tl gemalen komijnzaad
* 1 tl kaneel
* zout en versgemalen zwarte peper
* 1 bosje lente-ui, in ringetjes
* 2 eetlepels Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
* 50 gram gedroogde cranberry's
* 100 gram walnoten, geroosterd en gehakt
* 2 el olijfolie
* 1 tl sumak, om te garneren

** Sumak is een bekende smaakmaker uit het Midden-Oosten (de Arabische keuken). Verkrijgbaar online, maar ook onder andere in de winkels van Albert Heijn.

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Voorbereiding:

1. Hak de verse kruiden fijn, en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. 
2. Doe de doperwten in een vergiet en spel ze af onder koud water. 

Bereiding:

3. Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper. Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry's en walnoten toe en meng goed. 
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen. 
5. Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden. 

Tips

* Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 graden en 35-45 minuten laten garen
* Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi


Dit recept is afkomstig uit het boek 'Vega Arabisch' en is geschreven door Chef Toub. In dit boek vind je vegetarische en plantaardige gerechten uit de Arabische keuken. 

Benieuwd naar het boek?

Je kunt het boek hier, hier en hier aanschaffen.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.