Seitanstoverij

SeitanstoverijMet dit eenvoudige, maar o zo smakelijke gerechtje scoor je altijd! Iedereen zal versteld staan van hoe lekker deze vegetarische versie van een echte Vlaamse klassieker wel is. Rode kool (bijvoorbeeld met kumquat), frietjes en mayonaise of veganaise maken het helemaal af.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 300 gram wortelen
  • 400 gram champignons
  • 400 gram seitan
  • 1 sneetje brood
  • 700 milliliter donkerbruin tafelbier (Piedboeuf, of 2 flesjes donkerbruin trappistenbier)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 75 milliliter sojasaus (shoyu)
  • 130 gram ontpitte, gedroogde pruimen (optioneel)
  • peper en zout
  • handje versnipperde peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Snijd de ui, de champignons en de wortelen in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter.

Stoof de uien in een grote braadpan samen met de laurier en de tijm. Voeg er wortelen, champignons en seitan bij en stoof deze aan.

Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Laat het geheel zo lang mogelijk zachtjes verder sudderen (circa 45 minuten). Als de stoverij te dik wordt, kun je wat extra water toevoegen.

Roer voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Dit gerecht is plantaardig.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!