Seitanstoverij

SeitanstoverijMet dit eenvoudige, maar o zo smakelijke gerechtje scoor je altijd! Iedereen zal versteld staan van hoe lekker deze vegetarische versie van een echte Vlaamse klassieker wel is. Rode kool (bijvoorbeeld met kumquat), frietjes en mayonaise of veganaise maken het helemaal af.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 300 gram wortelen
  • 400 gram champignons
  • 400 gram seitan
  • 1 sneetje brood
  • 700 milliliter donkerbruin tafelbier (Piedboeuf, of 2 flesjes donkerbruin trappistenbier)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 75 milliliter sojasaus (shoyu)
  • 130 gram ontpitte, gedroogde pruimen (optioneel)
  • peper en zout
  • handje versnipperde peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Snijd de ui, de champignons en de wortelen in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter.

Stoof de uien in een grote braadpan samen met de laurier en de tijm. Voeg er wortelen, champignons en seitan bij en stoof deze aan.

Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Laat het geheel zo lang mogelijk zachtjes verder sudderen (circa 45 minuten). Als de stoverij te dik wordt, kun je wat extra water toevoegen.

Roer voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Dit gerecht is plantaardig.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.