Seitanstoverij
Met dit eenvoudige, maar o zo smakelijke gerechtje scoor je altijd! Iedereen zal versteld staan van hoe lekker deze vegetarische versie van een echte Vlaamse klassieker wel is. Rode kool (bijvoorbeeld met kumquat), frietjes en mayonaise of veganaise maken het helemaal af.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 uien
- 300 gram wortelen
- 400 gram champignons
- 400 gram seitan
- 1 sneetje brood
- 700 milliliter donkerbruin tafelbier (Piedboeuf, of 2 flesjes donkerbruin trappistenbier)
- 2 eetlepels mosterd
- 2 theelepels tomatenpuree
- 2 eetlepels tijm
- 2 laurierblaadjes
- 75 milliliter sojasaus (shoyu)
- 130 gram ontpitte, gedroogde pruimen (optioneel)
- peper en zout
- handje versnipperde peterselie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minuten
Snijd de ui, de champignons en de wortelen in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter.Stoof de uien in een grote braadpan samen met de laurier en de tijm. Voeg er wortelen, champignons en seitan bij en stoof deze aan.
Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Laat het geheel zo lang mogelijk zachtjes verder sudderen (circa 45 minuten). Als de stoverij te dik wordt, kun je wat extra water toevoegen.
Roer voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.
Dit gerecht is plantaardig.
Kijk ook eens naar
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Stroganoff van champignon en seitan
- Chili Con Seitan
- Taco's met Jackfruit en avocadosalsa
- Indiaase Shepherd's Pie
- Miso-aardappels met kikkererwten en bosui
- Mini-tarte tatin van spruitjes
- Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
- Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
- Noedels met boerenkool, mosterd en seitan
- Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
- Taco's met chipotle-jackfruit
- Winterse Vegan Rollade
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.