Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Hartige Sint & Piet buideltjes

Met Jacinta's 10 sec wonderdeeg

Hartige Sint & Piet buideltjesMaak ook deze vrolijke sint en piet-zakjes. Een snel gemaakte snack, en met wat groentegerechtjes een ideale surprise-maaltijd voor sinterklaas avond!

Dit simpele pasteideeg naar Frans recept is zó kinderlijk simpel dat je het sneller hebt gemaakt dan dat je de bladerdeegplakjes uit de diepvries van elkaar hebt getrokken. Het deeg hoeft ook niet gekneed te worden: gewoon met een vork doorroeren en je hebt in 10 seconden een samenhangende bal!

Voor 1 portie wonderdeeg (voor 6 pietenzakjes, wat je over hebt kun je invriezen)
Bereidingstijd: 1 minuut
  • 125 gr roomboter
  • 150 ml water
  • 1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
  • 325 gr zelfrijzend (volkoren)bakmeel
  • flinke snuf zout

Smelt in een ruime pan de boter met de kruiden, voeg het water toe en doe het meel met zout erbij. Roer met een vork even snel door; er vormt zich direct een mooie bal.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 portie 1-minuut wonderdeeg of 6 plakjes bladerdeeg
  • 175 g vleesvervanger: bijvoorbeeld Kipstuckjes of beefreepjes van De Vegetarische Slager, Vivera, Goodbite of ander merk
  • 1 ei
  • 1 eetl ketchup
  • zout en 4-seizoenenpeper uit de molen
  • Optioneel: 1 eetl Euroma Caribbean Spice kruidenmix van Jonnie Boer (Albert Heijn)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak het 1-minuut wonderdeeg of haal de diepvries bladerdeegplakjes van elkaar. Vorm van het deeg niet te kleine ballen en rol ze tot platte rondjes ter grootte van ongeveer een koffie- of theeschotel.
Doe de overige ingrediënten in de blender en hak ze heel even met de pulseerknop zodat je mooie flakes krijgt (geen puree).
Leg op ieder rondje een hoopje vulling en vouw tot een mooi zakje. Bak de buideltjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer smoothies in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!