Cowboy Beans

Recept van Foodies Magazine ism. Vegetariërsbond

Cowboy Beans 
Een avondje van tevoren bonen weken en ze apart voorkoken doe je niet voor spek en bonen, dus gebruiken wij nu vóorgekookte voor deze heerlijke vegetarische maaltijd. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitrijk zijn.

Ingrediënten

Voor 4 personen

200 g kidneybonen (1/2 blik/pot à 400 g)
200 g witte bonen (1/2 blik/pot à 400 g)
400 g vegetarisch (of vegan) gehakt
175 g vegetarische (of vegan) spekjes
1 ui gesnipperd
1 groene peper zonder zaadjes, fijngehakt
250 g kastanjechampignons in plakjes
2 el rietsuiker
150 ml 'smokey BBQ-saus' *
2 el appelstroop
1 el (Engelse) mosterd
1 el bonenkruid (optioneel) 
zout en peper naar smaak
olie om te bakken

* in supermarkt verkrijgbaar; gebruik eventueel wat ketchup gemengd met een theelepel gerookte-paprikapoeder 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Voeg alle bonen samen in zeef en spoel goed af. Doe de helft in een opbergbakje en bewaar in de koelkast voor een andere keer. 

Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vega(n) gehakt en de vega(n) spekjes in ca. 5 minuten goudbruin.
Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder.
Voeg de overige ingrediënten inclusief de bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 10 minuten rustig koken op laag vuur.

Lekker met knapperig stokbrood of rijst.
Voedingswaarde
Per portie: ca.680 kcal
52 g eiwit | 7 g vet | 78 g koolhydraten

Verantwoording
Foodies Magazine i.s.m. Vegetariërsbond.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter; Fotografie: Sander Damen; Styling: Alexstyling


Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.