Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Recept ism. Foodies Magazine

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit"Jackfruit leent zich met zijn  draadjesvleesachtige structuur mooi als vleesvervanger in een vegetarische hachee."

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de hachee
* 2 el olijfolie
* 1 ui, fijngesnipperd
* 1 winterpeen geschild en in plakjes
* 1 stengel bleekselderij, in reepjes
* 1 blik 'jong jackfruit' ca. 500 g, uitgelekt, in stukken
* 100 ml bruin bier
* 350 ml groentebouillon
* 2 laurierblaadjes
* 2 kruidnagels
* 1 takje rozemarijn
* 2 takjes tijm
* 1 kaneelstokje
* 1 plak ontbijtkoek, in kleine blokjes
* 4 el peren- of appelstroop
* zout en peper

Voor de hutspot
* 4 el olijfolie
* 1 el honing
* 1 el karwijzaad
* zout en peper
* 1 ui, in partjes
* 1 rode ui in partjes
* 500 g winterpeen, geschild en in plakjes
* 1 kg kruimige aardappels geschild en gehalveerd
* 100 ml warme melk
* 25 g boter
* 1 el dijonmosterd
* ½ bosje peterselie; alleen de blaadjes, fijngehakt
* bakpapier

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

1. Verhit voor de hachee de olie in een braadpan en bak er de ui, de winterpeen en de bleekselderij in 5 tot 8 minuten zacht in. Voeg het jackfruit toe en
bak 2 tot 3 minuten mee. Blus af met het bier en laat het tot de helft inkoken. Voeg de groentebouillon en alle kruiden en specerijen toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel schuin op de pan,
draai het vuur laag en laat ca. 30 minuten rustig stoven tot de helft van het vocht is ingekookt.
 
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C /hetelucht: 200°C). Meng voor de hutspot de olijfolie met de honing, het karwijzaad, zout en peper in een grote kom. Doe de uien en de winterpeen
erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 tot 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

3. Doe intussen de aardappels in een pan met koud water en ½ tl zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp
de aardappels met de warme melk en de boter tot een grove puree. Breng de puree op smaak met de mosterd en zout en peper naar smaak. Schep de geroosterde groenten luchtig door de puree.
 
4. Haal de kruiden en specerijen uit de hachee en roer de kruidkoek en de stroop erdoorheen. Verdeel de hutspot over borden en serveer de hachee eroverheen. Garneer met de peterselie.
Voedingswaarden per portie:
ca. 685 kcal
10 g eiwit
29 g vet
86 g koolhydraten


Dit recept is afkomstig vanuit een samenwerking tussen Foodies Magazine en de Vegetariersbond, en verscheen eerder in Lekker Vega Magazine.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.