Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Groentebundeltjes

GroentebundeltjesDit recept is onderdeel van de gourmetspecial van kerst 2016. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen.

Tip: Het dichtbinden met bieslook is een lastig en tijdrovend karweitje. Je kan er ook voor kiezen om een stukje touw te gebruiken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Verschillende soorten groente, zoals paprika, courgette, ui, wortel
  • Vleesvervanger zoals een vegetarische schnitzel of hamburger
  • Eventueel bieslook

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Voorbereiding
Snijd reepjes van de groenten en de vleesvervanger. Maak combinaties van de verschillende soorten groenten en vleesvervanger. Gebruik de bieslook om groentebundeltjes te maken.
Tip: Het dichtbinden met bieslook is een lastig en tijdrovend karweitje. Je kan er ook voor kiezen om een stukje touw te gebruiken.

Tijdens de maaltijd
Verhit een scheutje olie in een pannetje en bak de bundeltjes.
Receptuur: Marieke Broeders

Foodstyling: Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/

Fotostyling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!