Vegan cheesy popcorn à la Cameron Diaz

Vegan cheesy popcorn à la Cameron Diaz

Ingrediënten

Voor 4 personen

Maiskorrels (speciaal voor popcorn)
Olijfolie
Zout
Edelgistvlokken (een plantaardig alternatief voor een kaassmaak, te koop bij supermarkten en natuurvoedingswinkels)
Optioneel: spicy saus ('Cholula' is Camerons favoriet)
Een diepe pan met deksel
Een theedoek

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Schenk een flinke scheut olijfolie in de diepe pan. Voeg de maiskorrels toe en zorg ervoor dat ze allemaal bedekt zijn met een laagje olijfolie. 
Zet de deksel op de pan en laat dit op middelhoog vuur opstaan tot de maiskorrels beginnen te poppen. Schud de pan niet!
Houd met een theedoek (tegen de hitte) de deksel op de pan en wacht totdat de popcorn minder gaat poppen.
Zet het vuur uit en laat de deksel nog even op de pan. 
Voeg daarna het zout, edelgistvlokken en de pittige saus naar smaak toe.
Dit favoriete recept voor zelfgemaakte popcorn van filmster Cameron Diaz beheerste het entertainmentnieuws rond Kerst '22.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.