Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Geroosterde Hollandse knolgroente

Veelzijdige ovengegrilde groenten!

Geroosterde Hollandse knolgroenteZoek je naar ultieme comfort food recepten? Ovengegrilde groenten vervelen nooit. In de hoofdrol: de Hollandse knol. Gezond en met bite!

Jacinta's Vegacademy kooktips

- Varieer in knollen: bijvoorbeeld topinamboer knolletjes, die hoef je ook niet voor te koken.
- Perfecte combi om te onthouden: Peer, pompoen en rode ui.
- Handig en een lust voor het oog: zet er ook een of meerder hele bollen knoflook bij. De gepofte teentjes kun je daarna uitknijpen.

 

Knollen genoeg om te koesteren. Met pastinaak, pompoen en biet + zoete aardappel als welkome gast


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo (zoete) aardappelen
  • 6 pastinaken
  • 6 wortelen
  • 1 bol knoflook
  • 1 el rozemarijn
  • olijfolie
  • zeezout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de de oven voor op 200 °C of gasovenstand 6.
Schil de groenten en snijd grotere exemplaren in de lengte doormidden. Breek de bol knoflook in losse tenen, laat ze heel en plet ze een beetje met de palm van je hand of met het lemmet van een koksmes.

Breng een pan water aan de kook, waar alle groenten in passen. Laat aardappelen en wortels 5 minuten koken, doe de pastinaken erbij en laat 4 minuten meekoken. Giet af en laat in een vergiet uitlekken en droog wasemen. Haal de wortelen en pastinaken uit het vergiet en zet opzij. Hussel de (zoete)aardappelen door even flink met het vergiet te schudden – het is heel belangrijk om ze op deze manier op te ruwen, zodat ze straks, na het bakken een lekker bros laagje hebben. Zet een grote braadslee of koekenpan op matig vuur en doe er een paar scheuten olijfolie in.  Doe de knoflook en de rozemarijn erbij en leg ook de groenten in de braadslee. Strooi er een flinke snuf zout en peper op en hussel goed. Spreid uit in een gelijkmatige –enkele- laag – dit is heel belangrijk omdat je het gerecht wilt braden en bakken en niet stomen. Zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot alles goudbruin en krokant  is.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Vegacademy kookadvies en fotografie: Jacinta Bokma.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!