Hartige pannenkoekjes

Hartige pannenkoekjesDit recept is onderdeel van de gourmetspecial van kerst 2016. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen.

Met deze hartige pannenkoekjes kan je oneindig variëren. In deze recepten is gekozen voor pannenkoekjes met appel, kruidenkaas en walnoten en pannenkoekjes met champignons en kruidenkaas. Maar je kan zelf natuurlijk kiezen voor extra ingrediënten of andere groenten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Beslag
  • 125 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 ei

Topping
  • 1 appel
  • 50 g geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • 6 grote champignons
  • Eventueel 50 g kruidenkaas

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Voorbereiding
Meng voor het beslag de bloem en de melk door elkaar. Voeg het ei toe en mix alles goed door tot een glad beslag.
Snijd de appel, geitenkaas en champignons in kleine stukjes en hak de walnoten fijn.

Tijdens de maaltijd
Verhit een klontje boter in een gourmetpannetje en giet er een lepel beslag in. Voeg de kleine stukjes appel, geitenkaas en walnoten toe. Of kies voor de stukjes champignon. Bak de pannenkoekjes goudbruin. Als je het lekker vind, kan je de champignonpannenkoek besmeren met wat kruidenkaas.
Receptuur: Marieke Broeders

Foodstyling: Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/

Fotostyling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.