Rode of witte wijn marinade

Rode of witte wijn marinadeDit recept is onderdeel van de courmetspecial van kerst 2016. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen. Je kunt deze marinade gebruiken voor kant-en-klare vleesvervangers, zoals roerbakstukjes, tofu, tempeh of groente.




Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 175 ml rode of witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 heel klein uitje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el verse tijm en rozemarijn
  • Snufje zout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik de marinade direct of zet hem tot gebruik in de koelkast.
Receptuur: Lucia Sancho/aardkind

Styling& Fotografie: Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!