Gribnoy sup

Gribnoy sup is een typisch Russisch kerstgerecht.

Gribnoy supBirgit Flüg: Deze paddenstoelensoep smaakt bijzonder aromatisch en is een keertje heel wat anders dan de bij ons bekende champignonsoep. De bereiding is heel makkelijk en de soep kan één tot twee dagen van tevoren gemaakt worden.
Je kunt dit gerecht ook uitstekend invriezen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 2 eetlepels boter of plantaardige margarine
• 1 eetlepel olie
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 250 gram gemengde
• paddenstoelen
• 1 aardappel
• 2 winterwortels
• 750 milliliter bouillon
• peper, zout
• 2 eetlepels dille
• 2 eetlepels peterselie
• eventueel zure room

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de boter/margarine en de olie en bak de uien glazig. Voeg hieraan gesnipperde knoflook en in schijfjes gesneden paddenstoelen toe en laat dit even meebakken. Voeg vervolgens klein gesneden aardappelblokjes, wortel en bouillon toe en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Breng deze op smaak met zout en peper. Voeg kort voor het serveren zeer fijngesneden dille en peterselie toe en garneer de soep eventueel met een toef zure room (zonder de zure room is de soep plantaardig).

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.