Gribnoy sup

Gribnoy sup is een typisch Russisch kerstgerecht.

Gribnoy supBirgit Flüg: Deze paddenstoelensoep smaakt bijzonder aromatisch en is een keertje heel wat anders dan de bij ons bekende champignonsoep. De bereiding is heel makkelijk en de soep kan één tot twee dagen van tevoren gemaakt worden.
Je kunt dit gerecht ook uitstekend invriezen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 2 eetlepels boter of plantaardige margarine
• 1 eetlepel olie
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 250 gram gemengde
• paddenstoelen
• 1 aardappel
• 2 winterwortels
• 750 milliliter bouillon
• peper, zout
• 2 eetlepels dille
• 2 eetlepels peterselie
• eventueel zure room

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de boter/margarine en de olie en bak de uien glazig. Voeg hieraan gesnipperde knoflook en in schijfjes gesneden paddenstoelen toe en laat dit even meebakken. Voeg vervolgens klein gesneden aardappelblokjes, wortel en bouillon toe en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Breng deze op smaak met zout en peper. Voeg kort voor het serveren zeer fijngesneden dille en peterselie toe en garneer de soep eventueel met een toef zure room (zonder de zure room is de soep plantaardig).

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!