Zoete paprikasoep met zeekraal

Jacinta's verwarmende soepjes

Zoete paprikasoep met zeekraalPaprikapoeder en een mini-snufje koekkruiden geven diepte en de zeekraal een knapperig zoutje aan deze heerlijke, verwarmende soep!
 

Vegacademy kooktip

'Als ik verse oregano in huis heb, voeg ik die vlak voor het pureren nog toe, maar verse basilicum voldoet ook. Heerlijk Italiaans! Oranje linzen zijn gezond en een perfecte manier om je soepjes te binden. Maar als je die niet in huis hebt is aardappel ook prima.'
Jacinta Bokma, foodinspirator, bedenker van de Lekker.Vegetarisch Verwenbox van De Vegetatariërsbond en kookboekenschrijver
 

Ingrediënten

Voor 5 personen

2 uien
1 teentje knoflook
flinke scheut (= ong. 4 el) olijfolie
1 el Italiaanse gedroogde kruiden
1 el paprikapoeder (zoete)
mini-mespuntje koekkruiden of kaneel
750 g rode paprika (4 stuks)
2 blokjes bouillon (1x groentebouillon, 1x paddenstoelenbouillon)
handje oranje linzen of 1 niet te grote aardappel
handje verse oregano of basilicum
100 g crème fraîche of 75-100 ml sojaroom
handje zeekraal en zwarte olijven om te garneren

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Pel en snipper de ui, pel de knoflook en plet hem met de brede kant van een groot mes. Verhit de olijfolie, voeg de uien, de knoflook en de kruiden toe en zet het vuur laag. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in repen of blokken. Voeg de paprika bij de uien en laat, onder af en toe roeren, met deksel op de pan zeker 4 minuten smoren.

Breng 1 liter water aan de kook (waterkoker of fluitketel). Schil de aardappel en snijd hem in blokjes (als je linzen hebt is dit niet nodig). Voeg het water, de bouillonblokjes en de aardappel of linzen bij het groentemengsel. Laat met deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Blancheer ondertussen de zeekraal een halve minuut in kokend water.

Haal de soep van het vuur en pureer hem (met de staafmixer of in de keukenmachine) met de room en de oregano. Rijg een paar olijven aan een prikker en leg de uitgelekte zeekraal schuin op het glas.
Foodstyling & fotografie: Melanie Wagner
www.icaramelworld.tumblr.com


Receptuur: Jacinta Bokma
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.