Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Zoete paprikasoep met zeekraal

Jacinta's verwarmende soepjes

Zoete paprikasoep met zeekraalPaprikapoeder en een mini-snufje koekkruiden geven diepte en de zeekraal een knapperig zoutje aan deze heerlijke, verwarmende soep!

Vegacademy kooktip

'Als ik verse oregano in huis heb, voeg ik die vlak voor het pureren nog toe, maar verse basilicum voldoet ook. Heerlijk Italiaans! Oranje linzen zijn gezond en een perfecte manier om je soepjes te binden. Maar als je die niet in huis hebt is aardappel ook prima.'
Jacinta Bokma, foodinspirator, bedenker van de Lekker.Vegetarisch Verwenbox van De Vegetatariërsbond en kookboekenschrijver

Ingrediënten

Voor 5 personen

2 uien
1 teentje knoflook
flinke scheut (= ong. 4 el) olijfolie
1 eetl. Italiaanse gedroogde kruiden
1 eetl. paprikapoeder (zoete)
mini-mespuntje koekkruiden of kaneel
750 g rode paprika (4 stuks)
2 blokjes bouillon (1x groentebouillon, 1x paddenstoelenbouillon)
handje oranje linzen of 1 niet te grote aardappel
handje verse oregano of basilicum
100 gr crème fraîche of 75-100 ml sojaroom
handje zeekraal en zwarte olijven om te garneren

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Pel en snipper de ui, pel de knoflook en plet hem met de brede kant van een groot mes. Verhit de olijfolie, voeg de uien, de knoflook en de kruiden toe en zet het vuur laag. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in repen of blokken. Voeg bij de uien en laat onder af en toe roeren met deksel op de pan zeker 4 minuten smoren.

Zet 1 liter water op (waterkoker of fluitketel). Schil de aardappel en snijd hem in blokjes (als je linzen hebt is dit niet nodig). Voeg het water, de bouillonblokjes en de aardappel of linzen bij het groentemengsel. Laat met deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Blancheer ondertussen de zeekraal een halve minuut in kokend water.

Pureer de soep van het vuur af (met de staafmixer of in de keukenmachine) met de room en de oregano. Rijg een paar oijven aan een prikker en leg de uitgelekte zeekraal schuin op het glas.
Foodstyling & fotografie: Melanie Wagner
www.icaramelworld.tumblr.com


Receptuur: Jacinta Bokma

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!