Tempehtortilla's

Recept uit 'It's a wrap'

Tempehtortilla's

Ingrediënten

Voor 2 personen

250 g tempeh
2 tenen knoflook
4 el ketjap manis
1 el sambal badjak
1 rode ui
200 g Chinese kool
100 g radijsjes
olijfolie
50 g pindakaas
50 ml kokosmelk
zout en peper
4 paprika-chilitortilla's
100 g taugé

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

1. Snijd de tempeh in plakken en
snijd de plakken in blokjes.
Plet de tenen knoflook en hak
grof. Meng de tempeh met de
knoflook, ketjap en sambal.
Laat minimaal 1 uur marineren.

2. Snijd de rode ui en de Chinese
kool in fijne reepjes, snijd de
radijsjes in plakjes.

3. Verhit een koekenpan met een
flinke scheut olijfolie en bak
de tempeh omscheppend in
5 minuten krokant. Voeg in de
laatste minuut de rode ui toe.

4. Verhit de pindakaas en de kokosmelk
in een steelpannetje.
Roer goed; zorg ervoor dat
het niet gaat koken. Breng op
smaak met zout en peper.

5. Verdeel de gebakken tempeh
over de tortilla’s en verdeel de
gesneden rauwe groenten en
de taugé erover. Lepel als laatste
de pindasaus erover. Rol de
tortilla’s op.

Tortilla's en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de avondmaaltijd. Ze zijn gemakkelijk, snel en gezond.Heerlijk bij de avondmaaltijd, en ook als lunchgerechtje, snack of als borrelhap. In het kookboek It's a wrap vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid.Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal! In dit kookboek vind je volop originele vullingen voor je wrap, met extra aandacht voor groente. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven.

Bestel het boek hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.