- Lekker
- ›
- Vega Recepten
- ›
- Humus
Humus
Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012
Deze Humus was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen
Ingrediënten
Voor 10 of meer personen
- 25 kilo kikkerwten (de nacht voor je kookt in de week zetten) van Delicous Food
- 10 grote potten zongedroogde tomaat gesponsord door De Nieuwe Band
- 10 potjes witte tahin gesponsord door De Nieuwe Band
- olijfolie
- sojaroom van EkonoomDirekt
- citroensap gesponsord door De Nieuwe Band
- appeldiksap gesponsord door De Nieuwe Band
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minuten
Voor het koken de kikkererwten afgieten, afspoelen en in ruim water in een uur gaar koken. Als de kikkererwten goed gaar zijn, afgieten en het kookvocht opvangen en weer met die reuze stamper aan gort stampen. Tijdens hetstampen de volgende de ingrediënten toevoegen: 10 grote potten zongedroogde tomaatjes, 10 potjes witte tahin, olijfolie, sojaroom, citroensap en appeldiksap. Beetje bij beetje een deel van het kookvocht toevoegen om het het smeuïg te houden. Op het laatst met een enorme staafmixer de humus glad maken.Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.