Humus

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012

HumusDeze Humus was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Voor het koken de kikkererwten afgieten, afspoelen en in ruim water in een uur gaar koken. Als de kikkererwten goed gaar zijn, afgieten en het kookvocht opvangen en weer met die reuze stamper aan gort stampen. Tijdens hetstampen de volgende de ingrediënten toevoegen: 10 grote potten zongedroogde tomaatjes, 10 potjes witte tahin, olijfolie, sojaroom, citroensap en appeldiksap. Beetje bij beetje een deel van het kookvocht toevoegen om het het smeuïg te houden. Op het laatst met een enorme staafmixer de humus glad maken.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.