Hongaarse groente stoofpot

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014

Hongaarse groente stoofpotDeze Fözelék -Hongaarse groenten stoofpot- was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg. groenten (bv: paprika, courgette, aardappel, venkel, doperwten)
  • 100 gr. kikkererwten (1 nacht geweekt en met een beetje zout gaar gekookt)
  • 3 tl. tijm
  • 1 tl. paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • een beetje peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Snij de groenten en grove stukken. Doe het allemaal in een ovenschaal met een scheut zonnebloem olie.
Strooi er een flinke snuf zout en de paprikapoeder door en schep door elkaar. Plaats de schaal 30 min. in een
voorverwarmde oven op 180 graden. Tussen door omscheppen en checken of de groenten al gaar zijn.
De tijm en de kikkererwten op het laatst door de Fözelék scheppen.
Op smaak brengen met peper en evt. nog wat zout. Bestrooi het voor het opdienen met gehakte peterselie.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.