Hongaarse groente stoofpot
Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014
Deze Fözelék -Hongaarse groenten stoofpot- was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg. groenten (bv: paprika, courgette, aardappel, venkel, doperwten)
- 100 gr. kikkererwten (1 nacht geweekt en met een beetje zout gaar gekookt)
- 3 tl. tijm
- 1 tl. paprikapoeder
- zout
- peper
- een beetje peterselie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Snij de groenten en grove stukken. Doe het allemaal in een ovenschaal met een scheut zonnebloem olie.Strooi er een flinke snuf zout en de paprikapoeder door en schep door elkaar. Plaats de schaal 30 min. in een
voorverwarmde oven op 180 graden. Tussen door omscheppen en checken of de groenten al gaar zijn.
De tijm en de kikkererwten op het laatst door de Fözelék scheppen.
Op smaak brengen met peper en evt. nog wat zout. Bestrooi het voor het opdienen met gehakte peterselie.
Kijk ook eens naar
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.