Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014
Deze Cékla Saláta was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014. Let op je moet dit gerecht 2 dagen voordat je het gaat eten maken, zodat de dressing goed in kan trekken.
Variatietip van Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel)
Ik was een beetje dom eh.. lui en heb voor het gemak gekookte bietjes genomen en daar appel/mierikswortelspread en de komijn door heen gedaan. Ook erg lekker…Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram bietjes
- water
- azijn
- diksap
- zout
- komijn
- mierikswortel
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)Kook 500 gr. bietjes gaar, schilletje er af trekken of dun schillen als dat niet lukt. In plakjes snijden en door een dressing van water, azijn, diksap, zout, komijn en mierikswortel scheppen. Twee dagen laten staan zodat de smaakjes lekker in elkaar trekken.
Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.