Quinoa salade
Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012
Deze Quinoa salade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen.
Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel): af en toe proeven mag. Om je vingers bij af te likken!!
Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel): af en toe proeven mag. Om je vingers bij af te likken!!
Ingrediënten
Voor 10 of meer personen
- 40 kg quinoa van NatureCrops
- 40 kg tomaat (klein gesneden) van Nature & More
- 40 kg komkommer (klein gesneden) van Nature & More
- 3 kg pijnboompitten Ekodis
- groene olijven
- appeldiksap gesponsord door De Nieuwe Band
- citroensap gesponsord door De Nieuwe Band
- zonnebloemolie
- 20 bosjes fijn gehakte koriander
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Kook de quinoa in 10 min. gaar. Nadat het is afgekoeld in een grote bak, voeg je de tomaat en komkommer en 40kg toe. Vervolgens pijnboomptten, groene olijven en de dressing van appeldixap, citroensap, zonnebloemolie en 20 bosjes fijn gehakte verse koriander toevoegen. Het geheel lekker met de hand(en) door elkaar scheppen.Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
- Cowboy Beans
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.