Quinoa salade

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012

Quinoa saladeDeze Quinoa salade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen.

Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel): af en toe proeven mag. Om je vingers bij af te likken!!

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de quinoa in 10 min. gaar. Nadat het is afgekoeld in een grote bak, voeg je de tomaat en komkommer en 40kg toe. Vervolgens pijnboomptten, groene olijven en de dressing van appeldixap, citroensap, zonnebloemolie en 20 bosjes fijn gehakte verse koriander toevoegen. Het geheel lekker met de hand(en) door elkaar scheppen.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!