Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Quinoa salade

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012

Quinoa saladeDeze Quinoa salade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen.

Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel): af en toe proeven mag. Om je vingers bij af te likken!!

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de quinoa in 10 min. gaar. Nadat het is afgekoeld in een grote bak, voeg je de tomaat en komkommer en 40kg toe. Vervolgens pijnboomptten, groene olijven en de dressing van appeldixap, citroensap, zonnebloemolie en 20 bosjes fijn gehakte verse koriander toevoegen. Het geheel lekker met de hand(en) door elkaar scheppen.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!