Kimchidog

Recept uit 'Vegan Summer'

Kimchidog

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 2 tl gochugaru (toko) of chilipoeder
• ½ witte ui, grofgesneden
• 1 tl geraspte verse gemberwortel
• 2 knoflooktenen, gepeld
• 2 tl sojasaus + evt. extra
• 2-3 el water
• 1 tl witte basterdsuiker + evt. extra
• ¼ Chinese kool, fijngesneden
• 2 el julienne wortel
• 2 lente-uien, fijngesneden
• 4 vegan hotdogs
• 1 Frans stokbrood, in 4 gelijke stukken • 4 el homemade Korean ketchup 
• 4 el plantaardige mayonaise
• 4 el gebakken uitjes, ter garnering

extra nodig: • hakmolentje of keukenmachine

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Doe de gochugaru, witte ui, gember, knoflooktenen, sojasaus, het water en de witte basterdsuiker in een hakmolentje of keukenmachine.

Pureer tot een gladde kruidenpasta. Meng de Chinese kool, wortel en lente-ui met de kruidenpasta. Masseer de groenten een beetje met je handen en knijp af en toe, zodat de kruidenpasta er goed in kan trekken.

Proef en voeg naar smaak nog wat extra suiker of sojasaus toe. Zet de quickfix kimchi tot gebruik in de koelkast. Gril de plantaardige hotdogs in een paar minuten gaar op de barbecue.

Snijd de stukken stokbrood open door een inkeping in de bovenkant te maken. Beleg met de kimchi.

Leg er een hotdog op. Serveer met de Korean ketchup en de mayonaise. Garneer met de gebakken uitjes. Serveer direct


Move over, jij suffe wortelspies. Het is tijd voor een upgrade van de vegan barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige, Koreaanse tempehburger? Een kruidige kebabspies van koningsboleet? Of een smokey tofuburger geserveerd met een Japanse watermeloensalade? Stook het vuur maar op en verras je familie en vrienden, vegan én verstokte vleeseters, met fantastische plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue. In 'Vegan Summer' laten we de saaie shaslick en gegrilde maïskolf definitief achter ons en storten we ons op heerlijke hoofd- en bijgerechten die iedereen verrassen. Van een kimchidog en ‘net-echt-kipsateh’ tot en met gegrilde ananas met pittige dip en geroosterde tandoori-bloemkool. Van smakelijke bijgerechten als ingelegde rodekoolsla met sojasaus en een aardbeiensalade met muntvinaigrette tot mango-crumble toe. Maak je eigen sauzen als Koreaanse ketchup of ‘pindasaus in 3 minuten’ en proost met een grapefruit gin-tonic. Met 'Vegan Summer' organiseer je voortaan moeiteloos een plantaardige barbecue.

Bestel het boek hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.