Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto

Recept van foodie en Instagram-influencer @bamifit

Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto 
"Vegetarisch eten wordt steeds populairder en dat is maar goed ook. Het is niet alleen gezonder om minder rood vlees te eten, maar het is ook beter voor het milieu, de dieren en het voedseltekort in de wereld. Dat betekent allemaal niet dat vega eten niet minstens zo lekker kan zijn. Hier is een van mijn lievelingsrecepten gemaakt van orzo!
 
Orzo is een pastasoort die een beetje tussen pasta en rijst in zit. Het is super eenvoudig om te maken en is gewoon te koop in elke supermarkt. Met de toevoeging van vegetarische kipstukjes is het recept eiwitrijk, het vult goed, en staat binnen een handomdraai op tafel." ~ Amber 
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
320 g vegetarische kipstukjes
peper en zout
4 puntpaprika’s, in kleine stukjes gesneden
250 g cherrytomaten, gehalveerd
250 g orzo
70 g vegan rode pesto*
500 ml gekookt water
1 groentebouillonblokje
150 ml light sojaroom*
50 g geraspte parmezaanse kaas (let op: lang niet alle parmezaanse kaas is vegetarisch**) 

Optionele garnering:
vega parmezaanse kaas, verse basilicum en verse zwarte peper uit de molen

* bijv. van het merk Alpro.
Vegetariërs kunnen natuurlijk een crème fraiche of kookroom gebruiken (maar dat hoeft niet natuurlijk..)

** het merk Parrano heeft een vegetarische variant in allerlei varianten, gewoon te koop in de supermarkt)
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook en voeg dan de vegetarische kipstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout en bak voor 5 minuten op hoog vuur.

Voeg de puntpaprika’s en cherrytomaten toe aan de pan en bak voor 3 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg de orzo, rode pesto, het gekookte water en een groentebouillonblokje toe.
Laat dit voor zo’n 10 minuten pruttelen of tot de orzo gaar is en het water verdampt.

Voeg dan ook sojaroom en vega parmezaanse kaas toe.

Verdeel de orzo over 4 borden, en rasp optioneel nog wat extra parmezaanse kaas over de borden heen en leg er wat basilicumblaadjes op ter garnering.

Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
600 kcal, 60g koolhydraten, 24g vet, 32 g eiwit

Recept en foto: Amber, @Bamifit
Maak kennis met Amber, haar vega(n) reecepten en sportieve lifestyle. 
Amber heeft het kookboek 'Lekker Fit' geschreven, met daarin veel tips voor je gezondheid.
 
www.bamifit.nl 
www.instagram.com/bamifit
www.tiktok.com/bamifit (160.000 volgers!)

Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.