Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst

Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijstDit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon meesterlijk uit.

Variëren met gangen

Dit zalige pompoenrecept is ook heerlijk als
bijgerecht voor ongeveer 10 tot 12 personen.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 flespompoen (1,2 kg)
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bos verse salie (30 g)
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 75 g vacuümverpakte kastanjes
  • 75 g basmatirijst
  • 75 g gedroogde cranberry’s
  • 1 snufje gemalen piment
  • rode wijn

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Was de pompoen, snijd hem voorzichtig in de lengte doormidden, haal er de pitjes uit en houd ze apart. Kerf het vruchtvlees in en hol de pompoenhelften over de hele lengte deels uit om ruimte voor de vulling te maken. Hak het uitgelepelde vruchtvlees en de pitten fijn en zet ze met 2 eetlepels olie in een koekenpan op matig vuur. Pel en hak de ui en knoflook, doe ze erbij en blijf regelmatig roeren, terwijl je de salieblaadjes plukt en ze met de zongedroogde tomaatjes en kastanjes fijnhakt. Roer het mengsel met de rijst, cranberry’s, piment, een snuf zeezout en zwarte peper en een scheutje rode wijn door het pompoenmengsel. Blijf 10 minuten af en toe roeren, of tot alles zacht is. Schep de vulling in de uitgeholde pompoenen en druk de beide helften stevig op elkaar. Wrijf de schil van de pompoen in met olie en een snufje peper en zout en druk er nog wat kruidenblaadjes op als je ze in huis hebt. Leg de pompoen in het midden van een dubbele laag aluminiumfolie, pak hem strak in en leg hem 2 uur
in de oven of tot hij zacht en gaar is. Zet de pompoen wanneer hij klaar is op tafel, haal het folie eraf, snijd hem in plakken en serveer met de gebruikelijke garnituur.

Voedingswaarden

Calorieën 300 kcal, Vet 8,9 g, Verzadigd vet 1,3 g, Eiwit 5,1 g, Koolhydraten 51,1 g, Suikers 22,2 g, Zout 1,2 g, Vezels 6,5 g
Dit is een recept uit van Jamie Oliver's Kerstkookboek
© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017


Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!