Thaise salade van papaja en wortel

Recept uit 'Eat this'

Thaise salade van papaja en wortel

Ingrediënten

Voor 2 personen

150 g groene papaja, geschild en in smalle reepjes gesneden 
1 middelgrote wortel, geschild en in smalle reepjes gesneden 
2 tenen knoflook 
2 pilipilipepertjes 
18 g rietsuiker 
40 g pinda’s, geroosterd 
30 g groene bonen 1 tomaat, in stukken gesneden
25 g vissaus (Vissaus is uiteraard niet vegan! Gebruik hiervoor in de plaats bijvoorbeeld sojasaus, tamari of een kant- en klare vegan vissaus)
20 g sushiazijn 
sap van 1 limoen 
 ½ theelepel limoenzeste enkele takjes boragekruid
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Leg de papaja- en wortelreepjes in ijswater gedurende 15 minuten. Laat goed uitdruppen. Plet de knoflook en pilipili in een vijzel tot een pasta. Voeg de suiker toe en plet verder tot er vocht vrijkomt. 

Voeg vervolgens de pinda’s toe en plet verder. Snijd de boontjes in vieren en voeg ze toe. Plet kort verder en voeg de tomaat erbij, samen met de vissaus, sushiazijn, het limoensap en de zeste. Plet kort verder en meng alles door de salade van wortel en papaja. Serveer en werk af met borage. 
 
Tip: Je kunt het gerecht ook afwerken met smaakvolle jasmijnbloemen.
 


Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.

In dit boek geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert.

De gerechten zijn eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of regeltjes, gewoon 70 lekkere groentebordjes met die fingerlicking touch!

Bestel het boek hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.