Vegan Frittata

Recept uit 'Happy Recipe'

Vegan FrittataEen frittata maak je normaliter met eieren, maar als je een allergie hebt of vegan eet dan is deze op basis van kikkererwtenmeel een lekker alternatief. Bonus: alle restjes groenten zijn ook meteen op.

Ingrediënten

Voor 2 personen

75 g kikkererwtenmeel, 2 tl masala, 1 tl zout, 120 ml water, 5-6 groene asperges, 50 g voorgekookte zwarte bonen, 75 g prei, 40 g gemengde sla, halve avocado en handje alfalfa

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Kook de asperges in 5-10 minuten beetgaar. Snijd de prei in fijne ringen en de avocado in blokjes. Meng het kikkererwtenmeel met de masala en zout. Voeg het water toe totdat er een pannenkoekbeslag ontstaat. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de frittata totdat het licht begint te stollen. Voeg de asperges, bonen en prei toe. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en bak totdat de frittata helemaal gestold is. Garneer met de alfalfa, sla en avocado.
Waar word jij blij van? Wat wil je vaker doen? Van welk soort eten krijg je energie, en waarvan voel je je vermoeid? Weet je het antwoord nog niet? Dat geeft niet, dat komt vanzelf als je bezig bent met de feelgood tips en recepten in dit boek.

De recepten zijn voor het merendeel vegan of vegetarisch en glutenvrij. Niet per se omdat dit gezonder zou zijn, wél omdat ze daardoor als basis voor iedereen bruikbaar zijn. Maar niets moet. Als jij wat vlees of vis, melk, een eitje of wat pasta toe wilt voegen: ga je gang! Experimenteer, varieer, vul aan en voel vooral wat voor jou werkt. Welke ingrediënten heb jij nodig voor een fijn leven en een goede balans?

Bestel het boek hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.