Vegan gestoomde broodjes
Recept uit 'Vegan East'
Ik ben niet zo’n baktalent en dacht altijd dat het een behoorlijke toestand moest zijn om zelf steamed buns te maken. Tot ik als vegan zelf aan de bak moest (er zit vaak melkpoeder in de kant-en-klare variant). Wat blijkt: tis kinderlijk eenvoudig.
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g bloem20 g suiker
5 g gist
5 g baksoda
½ tl zout
140 ml sojamelk
extra nodig
keukenmachine (optioneel)
stoompan
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Doe de ingrediënten in de kom van je keukenmachine met deeghaak, of, als je ambachtelijk met de hand kneedt, in een gewone kom.Draai of kneed de eerste twee tot drie minuten voorzichtig tot er een samenhangend deeg vormt. Schakel dan over op een hogere stand (niet hoger dan 2) en draai nog zes tot acht minuten. In geval van ambachtelijk kneden: stort na die eerste paar minuten het deeg op het aanrecht en kneed een kleine 10 minuten door.
Laat het deeg, bedekt met een vochtige, schone theedoek, minstens een uur rusten op een warme plek.
Verdeel het deeg in vier tot acht bolletjes. Je kunt ze zo laten. Of rol ze plat uit en smeer ze in met een beetje arachideolie voordat je ze weer dichtvouwt. Je kunt op dit moment ook een vulling toevoegen en het deeg plooisgewijs dichtvouwen voor een speels effect.
Stoom in acht tot tien minuten gaar in de mand van een stoompan.
Voor een zwarte variant
Maak een sesampasta door 4 eetlepels zwarte, geroosterde sesamzaadjes in een hakmolentje of keukenmachine te vermalen. Maal net zo lang tot er olie vrijkomt. Dit kan wel vier tot zes minuten duren.
Voeg op dat moment 2 theelepels sesamolie toe. Maal verder. Voeg na een tijdje nog eens 2 theelepels sesamolie toe. Maal weer door. Voeg tenslotte nog eens 2 theelepels sesamolie toe, en laat draaien tot je een smeuïge pasta hebt.
Voeg de sesampasta vanaf het begin toe aan het basisrecept.
Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van 'nasi goreng vegan style' tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta's.
Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: 'Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.'
Kook mee en maak 'no-ajam opor', sambal goreng paksoi, 'meatless tonkatsu' en op houtskool geroosterde tofu-saté. Van zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi.
Bestel het boek hier!
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Happy Healthy Frambozensmoothie
- Basis tofumarinade
- Regenboogmaki
- Groentebouillon
- Bananenpudding met bosvruchten en kokos
- Basisbouillon
- Raapstelensalade met grapefruit
- Aspergesoep
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- Kokos-kikkererwten soep
- Posteleinsalade
- Mallorcaanse bloemkoolsoep
- Pinda / Paksoisoep
- 2 x recept Gegrilde Groenten uit de Oven
- Easy Vegan Cheesecake
- Aspergetaartje
- Gebakken brie in bladerdeeg
- Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Preitaart
- Hartige Sint & Piet buideltjes
- Spinazie en cottage-cheese taartje
- Terrine van Ratatouille
- Gezonde eiwitrijke maaltijdsalade
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Koude MeloenSoep met Geitenkaas
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Super SpruitjesSalade
- Duurzame vegetarische stoofschotel
- Tikka Kebab
- Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Gesmoorde witlof met tomaat en feta
- Crazy Tasty Curry
- Gemarineerde tempeh met rijst en groenten
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Gegratineerde volkorenmacaroni met peer
- Groentetajine Marokkaans
- Linzencurry met tofu en cashewnoten
- Maïsbol gevuld met spekreepjes
- Mijn lekkerste spruitjes met quorn
- Notenrijst met tomatensalsa
- Quinoa met venkel en witlof
- Rode kool met kumq…wat?
- Seitanstoverij
- Spaanse aardappelomelet
- Superfood burger
- Tagliatelle van courgette en wortels met notensaus
- Vegetarische saté á la Jacinta
- 3-minuten brownie
- Tomatensalsa a la Langste Vegetarische Tafel
- Raw roomtoetje met pompoen en sinaasappel
- Aziatische No Beef roerbak
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Tiramisu
- Anzac Cookies
- Walnoten tapenade
- Wereldburger
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Vegan Stroganoff
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Dal met knapperige zoete aardappel en snelle kokoschutney
- Krokante galette met pistachenoten en pompoen
- Gemakkelijke regenboogpastei
- Salade met chocola en geitenkaas
- Rijstwafeltaartjes
- Pompoen-risotto
- Vegetarische jachtschotel
- Romige courgettesoep
- Snelle smoothies
- Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember
- Sushi van quinoa
- Chili à la Langste Vegetarische Tafel
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Guacamole á la De Langste Vegetarische Tafel
- Licht pittige Nasi
- Pulled Fennel BBQ Bun (uit elkaar getrokken venkel)
- Romige Nasi
- Frisse zomerse pastasalade
- Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazie
- Hemelse 3-minuten Modder
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Blauwe bessencake
- Romige pompoensoep
- Pompoen cake
- Supersnelle Party Pizza
- Smokey Chili sin carne
- Hartige muffins
- Veggielover 3-minuten burger
- Gedraaide burger van courgette en zoete aardappel & chipotlemayonaise
- Chili Sin Carne uit VEGETARISCH
- De perfecte dip: Hummus
- Bulgur Tabouleh
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
- Kikkererwtenburger
- Quiche met bieten, aardpeer en kappertjes
- Chili Con Seitan
- Griekse halloumiburger met spinazie en munt
- Dahlballetjes met yoghurt en koriander
- Americain van wortel en paprika
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
- Worteltaarthavermoutje
- Hartig havermoutje met avocado
- Healthy havermoutsnickers
- GO WITH THE FLOW; Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras
- LINZENTORENTJES MET KOMKOMMER-SALADE
- REGENBOOGSALADE MET PAARSE HUMMUS
- Wafel van pompoen en amandel
- Farfalle met eigen gemaakte vegan kaas
- Salade met quinoa, amandel en munt
- Paddenstoelenbourguignon
- Freekehsalade
- Tartelettes met zeekraal en geitenkaas
- Pittige tomatensoep
- Oosterse paddenstoelschotel met mihoen
- Wortelmuffins
- Quiche met tomaat, tijm en geitenkaas
- Courgette pizzaatjes
- Groentebundeltjes
- Hartige pannenkoekjes
- Vegetarische kipmarinade
- Rode of witte wijn marinade
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Bananencake
- Membrillo Quiche
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Marokkaanse marinade
- Chinese Wok met Gebakken Tofu
- Dadel Walnoot Koek
- Vegakids hummus
- Je Eigen Sushi Fabriek
- Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)
- Warme pap met banaan en pompoenpitten
- Zingende Zoutjes
- Zacht blazen (pompoen-linzensoep)
- Meergranenwrap met falafel
- Heerlijke salade met warme gemengde bonen
- Chocolade-frambozentaart
- Carrot Cake
- Italiaanse windhondjes spaghetti
- Wakame-Salade met Komkommer
- Vegetarische paté
- Spinazie bloem quiche
- Oma’s pastinaaksoep
- Zoete risotto
- Quiche l’orange
- Hartige kruidenkoekjes
- Kokospudding met hazelnootsaus
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Tartaar van venkel met dadel-aïoli
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Appeltaart met frangipane
- Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Tahoe in nori met misosaus
- Tarte serpentine
- Colour the World Rainbow
- Unicorn Bowl
- Bietensalade met sinaasappel
- Bospeen met Tahindressing en BospeenloofSalsa voor de BBQ
- Ananas met Steranijs en Chilipeper op de BBQ
- Meringues
- Pistache-Schuimtaart
- ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS
- Courgettemuffins met rode paprika
- Ontbijttaart met bramen en bessen
- Chewy Chocolate Chip Cookies
- Plantaardige Carpaccio van gegrilde Paprika
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- Kroontaart
- Pide met gepofte aubergine, feta en spinazie
- Menemen
- Chocolade ijsjes
- 'Jerk'-knolselderij met sambal en limoenaioli
- Gegrilde Watermeloen
- Broodje met gegrilde Tempehsateh met Roedjak
- Pittige, Rode WonTon Soep
- PIZZA MET VEGAN KIPSATÉ
- Maftoul-Salade
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Gyros van geroosterde groente met kokosyoghurt-tzatziki
- Bun cha met voorjaarsgroenten
- GUA BAO met in hoisinsaus gewokte jackfruit
- Romige paprikasoep met venkel
- Vegan Frittata
- Californische wraps met ahornsiroop en pinda’s
- Ezekiels geroosterde aubergine met babaganoush
- Snelle Kikkererwten Salade
- Taco's met Jackfruit en avocadosalsa
- Bloemkoolrijstevlaai
- Met Hoisinsaus geglaceerde tempé
- Tom Yum
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Uien uit de oven met sherry, pijnboompitten en bloemen
- Erwtenpuree op gegrild brood met geitenkaas, basilicum en bloemen
- Tofu met Zwarte Peper
- Gepofte zoete aardappel met tofu spekjes
- Ananas Chocolade Lolly
- Koreaanse japchae met shiitake
- Zuurgoed (tafelzuur)
- Mexicaanse Zwarte-bonen-burger
- Drie-noten-pralines
- Glutenvrije 'appeltaart'-pap
- Flammkuchen met paddenstoelen en gekaramelliseerde uitjes - een hartige delicatesse
- Eenvoudige Chinese curry
- Poké Bowl
- Eenvoudige spaanse stoofpot
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Quiche met amandelbodem, spinazie, tomaat en paprika
- Toscaanse kikkererwtenstoofschotel
- Spaanse tortilla met spinazie
- Semla
- Tempehtortilla's
- Shakshuka
- Arancini met romige spinazie
- Azteekse Bowl
- Romige preisoep met bonen en hazelnoten
- Geroosterde, ingelegde knolselderij met een zoete chilidressing
- Tropische FruitSalade
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Kombucha-fruitgranita
- Hemels pepermuntijs met crunch
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Kimchidog
- Sesam-koffieshake
- Roerbakgroenten & krokante tofu met pindanoedels
- Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette
- Bieten-chocoladetaart
- Risotto met aardpeer, pastinaak en truffel
- Vegan cookie dough
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Roggelach - Joodse croissantjes
- Boerenkool met driekleuren quinoa , tofu en gekarameliseerde walnoten
- Indiaase Shepherd's Pie
- Koolcurry Zonder Zorgen
- Pikant Broodje Sticky Tempé
- Surinaams-Creoolse Pindasoep
- Zoete Aardappel Kokoscurry
- Pom
- Pompoenmasala
- Thaise salade van papaja en wortel
- Latkes met Appelmoes
- Bara
- Taco's met tempeh
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Nozarella voor tosti's en pizza's
- Wortel aardappel bosuiburgers Xi´an stijl
- Verse tomatensoep met orzo
- Een lichte misosoep vol met groenten
- Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei
- Thai Green Curry
- Vegan Cashewkaas
- Popcornbloemkool
- Knolselderij-'ceviche' met popcorn
- Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen
- Covrigi: zoute vlechtbroodjes met maanzaad
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Vegan cheesy popcorn à la Cameron Diaz
- Vegan kapsalon met pulled jackfruit
- Dal bhat (linzencurry) met spinazie, basmatirijst en appelchutney
- Oosterse hutspot met een munt-sausje en falafelballetjes
- Burrito bowl met guacamole, quinoa en tortillachips
- Vegan Kip Parmezaan Pasta
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Eddy Terstall’s Thuiskomen-bij-Moeders-gerecht
- Oesterzwam-Shoarma
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Cowboy Beans
- Kuku sabzi door Chef Toub
- Yoghurtbowl met harissakikkererwten + kakisalade
- Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente
- Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel
- Gouden cappuccino met specerijen
- Ontbijtsmoothie
- Spaghetti met avocado en citroenrasp
- Fried Rice oftewel Gebakken Rijst met extra veel lekkers
- Maleisische Curry Laksa
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- LenteBurger
- Miso-aardappels met kikkererwten en bosui
- Mini-tarte tatin van spruitjes
- Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
- Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
- Noedels met boerenkool, mosterd en seitan
- Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
- Taco's met chipotle-jackfruit
- Puike plaattaart met zoete aardappel, tomaat & geitenkaas
- Linzen-boerenkoolburger & zoete aardappelfriet
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Fantastic Falafel met Groentefriet & KorianderYoghurt
- Goed Gevulde Wraps
- Groente Tajine met volkoren couscous
- Goed Gevulde Groente Frittata
- Simpele Spinazie Kokos Curry
- Het AVG'tje
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Makkelijke Ovenmaaltijd
- Super Simpele Noedelsoep
- Prak-Die-Prei-Stamppot met oude kaas
- Pasta-di-Pasta met Wortelloof-Pesto
- Prachtige Poké-Bowl & Pandan-rijst
- Kleurrijke Tortilla Spiesjes
- Jackfruit Gorditas
- Azteekse Bowl met tempé
- Chocolade & Matcha Cream cake
- Telo met Pulled Jackfruit
- Mijn beroemde vegan lasagne - Gaz Oakley
- Gevulde aardappelkoekjes als perfecte party snack
- Lasagne Verdure - vega(n)
- Lasagne met linzenragout
- Epische Rauwe Lasagne
- Veggie Lasagne
- Curry Laksa
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
- Courgettefritters met crispy mais
- Gebakken cheesecake
- Spoon Away The Hurt Chocolate Mousse
- Raw, vegan Tiramisu
- Quinoa-Venkel Burger
- Groentenacho's
- Ontbijtquesadilla's met geitenkaas en bramen
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
- Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
- Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit
- Mexicaanse stamppot met bonen, cheddar en tortillachips
- Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk
- Blintzes
- Jeruzalem Boreka's
- Surinaamse Maizenakoekjes
- Winterse Vegan Rollade
- Azteekse bowl van Copper branch
- Aardappel-truffel soep
- Boontjes met boerenkool en chili olie
- Crème brûlée
- Sticky Mushrooms
- Lucky Spring Rolls
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
- Krokante tofu met romige tahin en spelt
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.