Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Oosterse paddenstoelschotel met mihoen

Oosterse paddenstoelschotel met mihoenDe recepten die in het kookboek "vegetarische recepten geïnspireerd door een lomilomi-chef" worden beschreven  zijn vrij van geraffineerde suiker en tarwe.
Er wordt gebruik gemaakt van sojayoghurt en kokosolie, maar deze zijn naar wens te vervangen door gewone yoghurt en andere olie, zoals olijfolie. Als zoetstof wordt er gebruik gemaakt van agavesiroop, kokosbloesemsuiker en honing en in sommige recepten komt speltbloem voor, zodat niet alle recepten glutenvrij zijn.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gr mihoen
  • 2 el kokosolie
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • ½ tl zout
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 bospeentjes, in schijfjes
  • 1 bakje oesterzwammen, in reepjes
  • 1 bakje shiitakes, in schijfjes
  • 4 bosuitjes, in schijfjes
  • twee handenvol verse spinazie
  • 50 gr ongezoute cashewnoten
  • een handjevol verse bieslook, fijn gesneden

Voor de saus:
  • 5 el soy sauce
  • 300 ml water
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el agavesiroop
  • 1 ½ el appelazijn
  • 2 el mirin (Japanse kookwijn van bruine rijst)
  • 3 el maïszetmeel

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

  • Maak de mihoen klaar volgens de gebruiksaanwijzingen.
  • Voeg alle ingrediënten voor de saus, behalve het maïszetmeel, bij elkaar in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Doe het maïszetmeel in een ander kommetje en voeg de saus in delen toe, terwijl je voortdurend roert.
  • Verhit een lege wok 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg vervolgens kokosolie, ui en zout toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg paprika en bospeen toe, draai het vuur hoog en roerbak 3 minuten.
  • Voeg oesterzwammen, shiitakes en bosuitjes toe, roerbak nog eens 3 minuten en voeg de spinazie toe.
  • Roer de saus nog een keer goed door en voeg vervolgens bij de groenten, terwijl je voortdurend roert. Binnen zo’n 3 minuten wordt de saus dikker en bedekt alle groenten met een glanzend laagje.
  • Serveer de saus met mihoen en bestrooi het gerecht met cashewnoten en bieslook.
De auteur leerde tijdens een opleiding lomilomi (Hawaïaanse Healing Massage) dat eerlijk eten en puur leven je wereld kunnen veranderen. Deze massage is voedend voor de ziel en daarom wordt er gewerkt met puur voedsel dat voedend is voor het lichaam en bevrijdend voor de geest.

Alle recepten in dit boek zijn gemaakt met pure producten zonder kunstmatige toevoegingen, vrij van geraffineerde suiker en tarwe en de meeste recepten zijn ook gluten- en koemelkvrij.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!