Oma’s pastinaaksoep

Oma’s pastinaaksoepDeze heerlijke soep is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g pastinaak
  • 1 grote ui
  • 1 el raapolie
  • 1-2 tl bruine suiker
  • 2 tl groentebouillonpoeder
  • beetje citroensap
  • ½ bosje (platte) peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Pastinaak schillen en in dunne schijven snijden. Ui pellen, in ringen snijden en in hete olie bakken. Suiker erover strooien en bruin laten worden. 500 milliliter water toevoegen, aan de kook brengen en groentebouillonpoeder erdoor roeren. Pastinaakschijven toevoegen en 1 tot 3 minuten koken. Met citroensap op smaak brengen. Peterselie wassen, droog schudden en hakken. Soep met peterselie bestrooien en serveren.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!