Oma’s pastinaaksoep
Deze heerlijke soep is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g pastinaak
- 1 grote ui
- 1 el raapolie
- 1-2 tl bruine suiker
- 2 tl groentebouillonpoeder
- beetje citroensap
- ½ bosje (platte) peterselie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Pastinaak schillen en in dunne schijven snijden. Ui pellen, in ringen snijden en in hete olie bakken. Suiker erover strooien en bruin laten worden. 500 milliliter water toevoegen, aan de kook brengen en groentebouillonpoeder erdoor roeren. Pastinaakschijven toevoegen en 1 tot 3 minuten koken. Met citroensap op smaak brengen. Peterselie wassen, droog schudden en hakken. Soep met peterselie bestrooien en serveren.Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.