Californische wraps met ahornsiroop en pinda’s

Recept uit 'Modern Vegetarisch'

Californische wraps met ahornsiroop en pinda’sDeze wraps zijn razendsnel samengesteld! Heerlijk als lunch en ’s zomers ook als avondmaal, met bijvoorbeeld wat geroosterde zoete-aardappelpartjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen

VOOR 4 WRAPS
4 volkorentortilla’s
2 wortelen, geraspt
4 eetl. gemengde geroosterde
zaadjes
4 handenvol groene sla
VOOR DE TEMPE
1 eetl. ahornsiroop
1 eetl. sojasaus
1 eetl. olijfolie
1 eetl. balsamicoazijn
200 g tempe, in plakjes van
1 cm dik
VOOR DE PINDADRESSING
2 eetl. pindakaas
2 theel. misopasta
2 theel. sojasaus
2 eetl. ahornsiroop
2 eetl. tahin
sap van 1 citroen
 

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Roer in een kom de ahornsiroop, sojasaus, olijfolie en azijn door elkaar. Wentel deplakjes tempé erdoor en zet ze opzij. Maak de dressing. Roer alle ingrediënten in een kom met een eetlepel water door elkaar, proef of de smaak in balans is. Zet opzij.
Verhit een droge koekepan en bak de plakjes tempé in een paar minuten aan elke kant tot ze bruin zijn en gaan karamelliseren. Verwarm de tortilla’s – ik houd ze met een tang een paar seconden boven een gasvlam, maar in de oven of een droge koekepan kan ook. Leg op elke tortilla een paar plakjes tempé met daarop een kwart van de wortel, zaadjes en sla en schep er een kwart van de dressing over. Maak alle wraps op deze manier.

Deze wrap hield me een paar jaar geleden in leven tijdens een eenzame, saaie week in de woestijn, luisterend naar muziek. Hij levert simpelweg de juiste combinatie van frisse sla en vitaminerijke wortel en eiwitten uit tempé en zaadjes. Maar de saus zorgt hier voor de bekroning – het is zo’n saus die elk smaakniveau raakt en maakt dat u verlangt naar meer. Hij is ook erg lekker in een salade. Ik moet zeggen dat ik erom bekend sta dat ik achter elkaar twee van deze wraps kan eten. Ze zijn zo lekker. Ze zijn razendsnel samengesteld en ik eet ze wekelijks minstens eenmaal als lunch en ’s zomers vaak als avondmaal, met wat geroosterde
zoete-aardappelpartjes.
 
Tempé is een koek van geperste sojabonen. Hij is eiwitrijk en toepasbaar in de meeste recepten waarvoor u normaal gesproken tahoe gebruikt. Ik koop tempé bij de plaatselijke natuurwinkel. Tempé is een gefermenteerd product, waardoor hij
lichter verteerbaar is dan andere sojaproducten. Tempé heeft een speciale behandeling nodig, zoals bijvoorbeeld een marinade, omdat de smaak vrij neutraal is. U kunt ook stevige tahoe gebruiken.

 
 



Ons eetgedrag verandert. Veel mensen willen minderen met vlees eten en gerechten maken die lichter, wat gezonder en wat minder duur zijn. Anna Jones geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten - recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Vol recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt - verschillende granen, zaden en seizoensgroenten - en een alternatieve benadering van koken die niet gebaseerd is op zuivel, zware koolhydraten en gluten: dit is een boek om te koken zoals we nu willen eten.


Dit boek verschijnt op 01-07-2020. Reserveer het boek hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.