Bietensalade met sinaasappel

Uit de FOODIES special Lekker Vegetarisch

Bietensalade met sinaasappel

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 20 min. Per portie: ca. 432 kcal 14 g eiwit 22 g vet 39 g koolhydraten

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 g bieten bijv. rood, geel en chiogga
2 handsinaasappels
3 el blanke amandelen
100 g waterkers of jonge bladspinazie
3 el taggiasche-olijven
zout en peper
2-3 el balsamico
2-3 el olijfolie 1
50 g ricotta
Ciabatta
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de bieten en dep ze droog. Schaaf 1-2 chioggiabietjes in heel dunne plakjes. Verpak de overige bietjes elk apart in aluminiumfolie en pof ze ca. 1 uur in de oven.

2 Neem de bietjes uit de folie en wrijf de schil eraf. Snijd de bietjes
in plakken. Snijd met een scherp mes de schil inclusief het witte ge- deelte van de sinaasappels. Snijd de partjes uit de vliesjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maak de waterkers of spinazie schoon en dep goed droog.

3 Leg de gepofte biet, de rauwe plakjes chioggabiet, de sinaasappel- partjes, de olijven en de waterkers op een schaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de balsamico en de olijfolie. Strooi de aman- delen over de salade. Geef de ricotta en de ciabatta bij de salade.
Bestel de FOODIES hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.