Pompoen-risotto

Gezonde witterijstvervanger

Pompoen-risottoRisotto is voor mij dé manier om eten dat je overhebt van de -afgelopen dagen te verwerken in een gerecht. De ingrediënten kunnen dus -variëren maar dit recept wilde ik je niet onthouden.



Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Halve oranje pompoen, in kleine stukjes gesneden (mag met schil)
  • 2 handjes doperwtjes
  • Citroensap naar smaak
  • Handje rucola
  • Pijnboompitjes
  • 300 g ongekookte zilvervliesrijst
  • 1,5 bouillonblokje
  • 80 gram pecorinokaas (2 kleine zakjes à 40 g uit de biowinkel)
  • Eventueel wat feta
  • 1 el kokosolie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking met 1 bouillonblokje.
Bak de knoflook in kokosolie en voeg daarna de ui toe. Zet het vuur wat lager zodat de uitjes langzaam fruiten (daardoor krijg je een zoetere smaak).
Doe de pompoenstukjes in de pan, giet er een bodempje water bij met een half bouillonblokje, doe de deksel erop zodat de stukjes -kunnen stomen.
Als de pompoen zacht is, voeg je de doperwtjes toe; bak de doperwten niet te lang mee dan blijven ze knapperig.
Voeg als laatste de zilvervliesrijst toe samen met de kaas. De rijst moet plakkerig worden.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een beetje citroensap.
Leg een bodempje rucola op een bord en schep de risotto erop, garneer de risotto met wat pijnboompitjes.
Dit recept komt uit ‘Good Food’ van Laurianne Ruhé. 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.