VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
door Armanda aka EvenGeenVlees
Mijn vriend die was vroeger gek op gebakken eieren, met spek en kaas. Samen met zijn moeder heeft hij talloze ei vervangers geprobeerd, maar geen van die producten kwamen echt dichtbij. Tot vandaag dus… We willen daarom de kijkers met onze smaken kennis laten maken met onze vegan gebakken ei en eiersalade. Voor de lunch hielden mijn vriend en ik ook van vegan kipsalade. Dat was een iets makkelijker recept om meteen goed te krijgen.
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 x vegan Mayo original van “Follow Your Heart”1 x Vegan Bacon Slices (verkrijgbaar bij Veggie4U )
2 x bio (!) tofu van de AH of die van Prolaterre (bij Odin, Ekoplaza)
1 x Kipstukjes van Vivera
3 x Hummus naturel van Maza
1 x Verse Bieslook
1 x Rode paprika
1 x BleekSelderij
1 x Mosterd milde smaak
1 x Zwart zout, oftewel Kala Namak (verkrijgbaar bij toko)
1 x Peper (zwart)
1 x Chilipoeder
1 x Zout
1 x Uienpoeder
1 x Gedroogde Oregano
1 x Knoflookpoeder
1 x Grof volkorenbrood gesneden
1 x Volkoren matze crackers (of andere crackers) voor met de eiersalade en kipsalade
tomaat
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
tofu-eiersalade:tofu uitknijpen en verbrokkelen
mengen met hummuskala namak, zout, chilipoeder, peper, uienpoeder erdoorheen
bieslook snijden en erdoor roeren
Finish
kipsalade:
grote kipstukjes kleiner snijden,
paprika en selderij fijn snijden
mengen met hummus, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterd, peper, zout
gebakken tofu-ei:
tofu uitknijpen en licht verbrokkelen.
tomaat in plakjes snijden.
olijfolie verhitten in pan.
tofu bakken, twee vegan bacon slices in de pan,
tomaat in de pan, allemaal gescheiden houden.
zout, peper, kala namak toevoegen
Broodje bouwen: mayo op brood smeren, bacon, tomaat en tofu erop en nog wat kala namak erop.
(Eventueel) brood roosteren en snijden voor bij de salades.
VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- 3-minuten brownie
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Veggielover 3-minuten burger
- GO WITH THE FLOW; Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras
- REGENBOOGSALADE MET PAARSE HUMMUS
- LINZENTORENTJES MET KOMKOMMER-SALADE
- Carrot Cake
- Easy Vegan Cheesecake
- Meringues
- Pistache-Schuimtaart
- Ontbijttaart met bramen en bessen
- Farfalle met eigen gemaakte vegan kaas
- Chocolade ijsjes
- Pittige, Rode WonTon Soep
- PIZZA MET VEGAN KIPSATÉ
- Maftoul-Salade
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Gyros van geroosterde groente met kokosyoghurt-tzatziki
- Bun cha met voorjaarsgroenten
- Vegan Frittata
- Taco's met Jackfruit en avocadosalsa
- Koreaanse japchae met shiitake
- Vegan gestoomde broodjes
- Regenboogmaki
- Zuurgoed (tafelzuur)
- Mexicaanse Zwarte-bonen-burger
- Drie-noten-pralines
- Glutenvrije 'appeltaart'-pap
- Eenvoudige Chinese curry
- Eenvoudige spaanse stoofpot
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Toscaanse kikkererwtenstoofschotel
- Semla
- ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Kombucha-fruitgranita
- Hemels pepermuntijs met crunch
- Kimchidog
- Sesam-koffieshake
- Roerbakgroenten & krokante tofu met pindanoedels
- Risotto met aardpeer, pastinaak en truffel
- Vegan cookie dough
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Indiaase Shepherd's Pie
- Pikant Broodje Sticky Tempé
- Surinaams-Creoolse Pindasoep
- Zoete Aardappel Kokoscurry
- Pom
- Pompoenmasala
- Thaise salade van papaja en wortel
- Bara
- Nozarella voor tosti's en pizza's
- Wortel aardappel bosuiburgers Xi´an stijl
- Verse tomatensoep met orzo
- Thai Green Curry
- Vegan Cashewkaas
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Covrigi: zoute vlechtbroodjes met maanzaad
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Vegan Kip Parmezaan Pasta
- Oesterzwam-Shoarma
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Maleisische Curry Laksa
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Fantastic Falafel met Groentefriet & KorianderYoghurt
- Groente Tajine met volkoren couscous
- Simpele Spinazie Kokos Curry
- Chocolade & Matcha Cream cake
- Telo met Pulled Jackfruit
- Gevulde aardappelkoekjes als perfecte party snack
- Mijn beroemde vegan lasagne - Gaz Oakley
- Lasagne Verdure - vega(n)
- Lasagne met linzenragout
- Epische Rauwe Lasagne
- Veggie Lasagne
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
- Courgettefritters met crispy mais
- Gebakken cheesecake
- Spoon Away The Hurt Chocolate Mousse
- Raw, vegan Tiramisu
- Aziatische No Beef roerbak
- Quinoa-Venkel Burger
- Groentenacho's
- Surinaamse Maizenakoekjes
- Winterse Vegan Rollade
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.