Nozarella voor tosti's en pizza's

Recept uit '50 x Vegan Zuivel'

Nozarella voor tosti's en pizza's

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor: 1 grote bal nozzarella, 3-4 dagen houdbaar 
Bereidingstijd: 30 minuten 
2 el psylliumvezels + 90 ml water 
250 g stevige tofu 
4 el tapiocameel 
1 el appelciderazijn 
1 el edelgistvlokken 
265 ml water 
1½ tl zout 
1 tl knoflookpoeder 
¼ tl uienpoeder 
1 tl ahornsiroop 
60 ml milde olijfolie 
 keukenmachine of blender 
 kleine steelpan
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

1. Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan. 
2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. 
3. Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat. Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt. Haal de pan van het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. 
 


Of je nou 100% vegan bent of gewoon iets vaker plantaardig probeert te eten, het vinden van goede én lekkere zuivelvervangers kan lastig zijn. Maar daar komt nu verandering in. Marleen Visser leert je hoe je alle soorten vegan zuivel makkelijk zelf thuis kunt maken. Denk aan plantaardige drankjes, maar ook aan heerlijke cashewkaasjes, plantaardige chocolademousse of een vegan meringue. Dat is pas smullen geblazen!

Bestel het boek hier

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.