Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet

Recept van (de schoonmoeder van) Leon Verdonschot

Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet 
'Mijn lievelingsrecept: vega(n) zuurvlees. Typisch Limburgs, maar dan vega(n).
Dit recept is van mijn schoonmoeder, die dit het állerbest maakt' ~ Leon Verdonschot
 

Ingrediënten

Voor 2 personen

 
2 pakken 'vegan kipstuckjes' van de Vegetarische Slager
Wat vegan 'Aromat' (kruidenmengsel) 
Versgemalen peper
3 grote uien in kleine stukjes gesneden
3 laurierbladeren gesneden 
10 kruidnagels
3 grote plakken ontbijtkoek
1 zure appel in kleine stukjes gesneden
3 eetlepels appelstroop
2 blokjes groentebouillon voor 0,5 liter 
1 kopje witte azijn
1 el olijf- of andere plantaardige bakolie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

 
Fruit de ui in de olie tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de fijngesneden 'kipstuckjes' toe. 

Even kruiden met peper en Aromat. Voeg daarna de andere ingrediënten één voor één toe.
Voeg als laatste de bouillon toe.

Laat lekker pruttelen en zet na ongeveer 30 minuten de warmtebron uit. Hoe langer het suddert, hoe lekkerder wel...

Serveer met zelfgemaakte frietjes van zoete aardappelen en/of pastinaak, uit de oven of airfryer (NIET uit de frituur ajb). 
Wie is Leon Verdonschot?
De schrijver van dit recept is auteur van diverse boeken, columnist, regisseur, presentator en medewerker bij De Groene Amsterdammer. Meer info.


Foto recept
Helaas leverde Leon Verdonschot geen foto van zijn favoriete recept aan, dus nood breekt wet: de afbeelding van dit zuurvlees-recept is van Fairtrade Original - hun recept van zuurvlees maakten zij met jackfruit, de populaire vleesvervanger (maar dat zie je niet op de foto) - ook zeer aan te bevelen dit 's te maken met behulp van een paar blikjes jackfruit van het merk 'Fairtrade Original' (gewoon verkrijgbaar bij elke supermarkt). 
 

Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023 






 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.