Dadel Walnoot Koek

Dadel Walnoot KoekHeerlijke gezonde dadel walnoot koek.

Ingrediënten

Voor 9 personen

Voor 8 a 10 porties:
  • 4 volle eetlepels rozijnen
  • 10 dadels, zonder pit, gehakt
  • 4 eetlepels oerzoet (suiker)
  • 1,5 deciliter water
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram gebuild meel
  • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 10 walnoten

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een boterkoekvorm of springvorm en bestuif met meel.
Doe de rozijnen, dadels, oerzoet, water en roomboter in een pannetje, breng dit aan de kook en laat het wat afkoelen.
Vermeng het meel met de bakpoeder, nootmuskaat en ei. Hak de walnoten grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul de vorm.
Bak de koek gaar in 40-45 minuten en laat deze 15 minuten in de vorm afkoelen. De koek blijft een beetje plat, maar moet niet droog of vast zijn.

Voor een luxe variant: gebruik 1,5 deciliter kokosmelk in plaats van water. Of 2 deciliter crème fraîche in plaats van de roomboter en het water.
Dadel-walnootkoek is een recept uit het gezinskookboek De Kleine Vegetariër van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!