Dadel Walnoot Koek

Dadel Walnoot KoekHeerlijke gezonde dadel walnoot koek.

Ingrediënten

Voor 9 personen

Voor 8 a 10 porties:
  • 4 volle eetlepels rozijnen
  • 10 dadels, zonder pit, gehakt
  • 4 eetlepels oerzoet (suiker)
  • 1,5 deciliter water
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram gebuild meel
  • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 10 walnoten

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een boterkoekvorm of springvorm en bestuif met meel.
Doe de rozijnen, dadels, oerzoet, water en roomboter in een pannetje, breng dit aan de kook en laat het wat afkoelen.
Vermeng het meel met de bakpoeder, nootmuskaat en ei. Hak de walnoten grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul de vorm.
Bak de koek gaar in 40-45 minuten en laat deze 15 minuten in de vorm afkoelen. De koek blijft een beetje plat, maar moet niet droog of vast zijn.

Voor een luxe variant: gebruik 1,5 deciliter kokosmelk in plaats van water. Of 2 deciliter crème fraîche in plaats van de roomboter en het water.
Dadel-walnootkoek is een recept uit het gezinskookboek De Kleine Vegetariër van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!