Raw, vegan Tiramisu

Van Giulia Califano

Raw, vegan TiramisuMet dit heerlijke dessert gemaakt van pure producten zoals raw chocolate trekken wij je uit de diepste dalen... Tiramisu betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’ en dat doet Giulia Califano, met dit heerlijke recept voor een vegan tiramisu. 

Bekijk ook de video van de LekkerVega Kookshow waarin Giulia te gast was en dit recept maakte.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de bodem:
* 300 gram havermout
* 300 gram dadels
* 8 eetlepels sterke koffie
* 2 eetlepels ahornsiroop
* drupje amandelextract
* snufje vanillepoeder

Voor de chocoladelaag:
* 200 gram amandelmeel
* 200 gram dadels
* 4 eetlepels cacaopoeder
* 8 eetlepels koffie
* snufje vanillepoeder

Voor de room:
* 350 gram cashewnoten
* 10 eetlepels ahornsiroop
* 4 eetlepels kokosolie
* 300 ml water
* snufje vanillepoeder
* drupje amandelextract

Benodigdheden:
* een krachtige keukenmachine
* grote kom
* schaal/brownievorm van circa 28 × 18 cm
* bakpapier
* paar lepels
* maatlepel (in ieder geval in de maat ‘eetlepel’)
* klein kommetje
* keukenweegschaal
* maatbeker

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

1) Week de cashewnoten in een grote schaal met water.
2) Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender tot een stevige massa.
3) Bekleed een grote schaal met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Druk stevig aan en zet de schaal in de koelkast.
4) Meng alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een keukenmachine of blender tot een stevige gladde massa en zet even in een apart kommetje aan de kant.
5) Giet het water van de cashewnoten af en vang eventueel 300 ml op om direct te gebruiken voor de room.
6) Meng alle ingrediënten voor de room in een keukenmachine of blender tot een gladde en luchtige massa. Meng zeker een paar minuten, dan zul je zien dat de room steeds luchtiger wordt.
7) Haal de schaal met de bodem uit de koelkast en verdeel hierover de helft van de room.
Verdeel vervolgens de chocoladelaag gelijkmatig over de roomsaus. Dit vergt enig doorzettingsvermogen maar de aanhouder wint!
8) Schenk tenslotte de andere helft van de room over je tiramisu en verdeel weer gelijkmatig.
9) Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast. (Om een optimaal resultaat te verkrijgen, maar het is ook prima al direct te eten dus het gaat wel gewoon binnen 45 minuten).

Zo maak je het: Youtube-video
Dit heerlijke recept van Giulia is niet alleen gezond en volledig plantaardig maar ook nog eens volledig glutenvrij!
Mocht je glutenvrij/glutenarm willen eten, let er dan bij de aankoop van de havermout voor de zekerheid wel op dat er 'glutenvrij' vermeld staat op de verpakking.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.