Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Hartige muffins

Hartige muffinsGroentenmuffins kunnen wij de hele dag wel door eten. Heerlijk als ontbijt, warm bij de borrel of als side bij een soepje. Daarbij zijn ze makkelijk om mee te nemen, maar ook ideaal bij een feestelijke gelegenheid.

Lekker als snack, bij de brunch of als bijgerecht!
 

Vegacademy variatietips

Lekker!
>> Met stukjes paprika en feta in plaats van geitenkaas.
>> Glutenvrij: vervang het speltmeel door maismeel en de geitenkaas door pittige jongbelegen kaas. Voeg een handje maiskorrels toe en serveer de muffins met zoete chilisaus.
>> Mix & match voor een nét even andere smaak met andere meelsoorten: vervang de helft van je meel door bijvoorbeeld amandelmeel of kikkererwtenmeel.

 

Gezonde snack: Crunchy kikkererwten

Op de foto's zie je knapperige, geroosterde kikkererwten, te koop bij de Turkse winkel. Maak ze makkelijk zelf: Laat een blikje kikkererwten (200 g) uitlekken, meng er 1 dessertl kerriepoeder door plus een snufje zout en rooster op bakpapier in de oven 20-30 minuten met de muffins mee.

Ingrediënten

Voor 6 personen

1 ui
1 courgette
olijfolie
1 eetl Italiaanse gemengde kruiden
75 g romige geitenkaas
250 ml yoghurt
3 eieren
200 g volkoren speltmeel
kruidenzout en vierseizoenen peper uit de molen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden,

Snipper de ui en fruit samen met de gedroogde kruiden op niet te hoog vuur in een scheut olijfolie in de koekenpan. Snijd de courgette in blokjes, voeg bij de ui en laat nog paar minuten smoren. Zet weg.

Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en een snuf zout. Voeg de groenten toe en daarna het meel en maak op smaak met nog wat zout en een paar draaien peper.

Verdeel het beslag over de muffinvormen en verkruimel de geitenkaas erover.

Bak in het midden van de oven gedurende 20 tot 25 minuten.

Jacinta Bokma verandert je leven met haar verrukkelijke recepten voor een mooiere wereld: goed voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Vind meer recepten in Jacinta's kookboeken De Snelle Vegetariër, en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan
Beide boeken zijn onderscheiden met de Gourmand World Cookbook Award! 
>> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!