Chocolade ijsjes

Recept uit 'Easy Vegan Feelgood'

Chocolade ijsjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

400 ml kokosroom

2 el cashewpasta

1 el agavesiroop

2 rijpe bananen, in plakjes, bevroren

2 tl vanille-extract

½ tl zeezout

Topping
pure chocolade (70% cacao)
cacaonibs, amandelschaafsel, kokosschaafsel, pistachenoten (gehakt), zeezout, chilivlokken, hennepzaad en/of gevriesdroogde frambozen (verpulverd)
 
[Tools]
keukenmachine (of blender)
4 magnumvormpjes
4 houten ijslollystokjes
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

1. Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

2. Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur opstijven.

3. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie.

4. Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden.

 
Taal: Nederlands
ISBN: 9789021572543
Pagina's: 176
Publicatiedatum: 13-09-2019

Bestel hier!
 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.