Tomatensalsa a la Langste Vegetarische Tafel

Mexicaans bijgerecht

Tomatensalsa a la Langste Vegetarische TafelEen fris-zoete tomatensalade die werkelijk overal bij past. De rode ui maakt het lekker pittig. Vekologisch cateraar Erik Wildschut maakt 'm net even specialer door toevoeging van appeldiksap.

Dit recept past goed bij Chili á la Langste Vegetarische Tafel

Vegacademy kooktip:

Deze salsa is lekker zoet door de appeldiksap. Eventueel kun je ook appelstroop door je dressing kloppen. Houd een verhouding 3 tot 1 olie en azijn aan, dus op drie dessertlepels olie voeg je 1 dessertlepel azijn of limoensap toe.

Foto: Melanie Wagner

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 120gr. tomaat
  • 25gr. rode ui
  • flinke scheut appeldiksap
  • scheut zonnebloem olie
  • zout en evt. een beetje chilipoeder


     

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Snipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg een scheut appeldiksap toe, samen met een beetje olie, klein beetje azijn en een snufje zout naar smaak.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!