Gegrilde Watermeloen

Recept uit 'Groen op Kolen'

Gegrilde Watermeloen

Ingrediënten

Voor 4 personen

+ 1 kleine watermeloen
+ 1 rode peper (Spaanse
peper of cayenne)
+ 1 onbespoten citroen
+ gietijzeren grillrooster
+ hibachi, kettle of kamado
+ Hete grill van ongeveer
220 °C
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

1 Snijd de watermeloen in plakken van ongeveer 2,5 centimeter dik en verwijder de schil. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn.
 
2 Leg de plakken watermeloen op je werkblad en bestrooi de helft ervan met de chilipeper. Leg ze opgestapeld in een schaal. Rasp over de rest van de plakken watermeloen de schil van de citroen fijn. Halveer de citroen en pers het sap uit. Sprenkel over de watermeloen en leg ook deze plakken opgestapeld in een schaal. Zet de schalen in de koelkast en laat de meloen ongeveer 2 uur marineren.
 
3 Steek de houtskool in de barbecue aan en stook deze naar ongeveer 220 °C volgens de driehoekmethode (je maakt dan een heet gedeelte van het rooster en een minder heet gedeelte).
 
4 Leg de plakken meloen op het rooster. Gril ze circa 3 minuten, draai de plakken een kwartslag en gril nogmaals 3 minuten voor een mooie grillruit. Keer de plakken meloen en gril ook deze kant 2 keer 3 minuten.
 
5 Haal de watermeloen uit je barbecue en snijd de plakken in brede repen.
 



Auteur: Jeroen Hazebroek Leonard Elenbaas
Uitgever: Fontaine UitgeversNederlands
Hardcover
9789059569249
Druk: 1
juni 2019
192 pagina's 

Bestel hier!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.