Blintzes

Uit het kookboek 'Nosh' van Esther Erwteman

BlintzesBlintzes worden traditioneel gezien vaak gegeten tijdens Shavoe’ot, maar ook bijvoorbeeld tijdens Chanoeka vallen ze goed in de smaak. Of gewoon wanneer je er zin in hebt ;-)

Blintzes zijn sigaarvormige en gevulde pannenkoeken, vergelijkbaar met crêpes. Ze worden meestal gevuld met witte kaas of fruit en geserveerd met bijvoorbeeld jam of verschillende soorten fruitcompote. 

Enjoy :-)

Ingrediënten

Voor 4 personen

3 eieren
240 gram bloem
30 gram kristalsuiker
200 ml melk 
20 gram boter
rasp van 1 citroen
snufje zout
olie om in te bakken

Ingrediënten kaasvulling
400 gram creamcheese
100 gram kristalsuiker
1 eigeel
zaadjes van 1 vanillepeul
2 eetlepels citroensap

Extra
poedersuiker
muntroosjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

♦ 
Mix alle ingrediënten voor de blintzes in de keukenmachine of met een garde tot er geen klontjes meer in zitten.
Gebruik voor het bakken van de blintzes een middelgrote bakpan met een dunne bodem.
Verhit olie of boter in de pan en giet een
lepel van het beslag erin. Zorg ervoor dat je dunne blintzes maakt.
Pas als alle blintzes gebakken zijn, maak je de vulling.
♦ 
Meng alle ingrediënten en mix met een garde tot je een mooi glad geheel hebt.
Leg 2-3 eetlepels vulling op het onderste gedeelte van een blintz. Houd wel circa 2 cm over aan de onderkant, anders loopt de vulling bij het rollen eruit.
Vouw de onderkant van de blintz over de vulling heen. Vouw de zijkanten naar binnen, zoals je een
loempia rolt. Rol dan de blintz op. Blijf de zijkantjes naar binnen vouwen bij het oprollen.
Snijd elke blintz in tweeën, leg op een bord en versier met poedersuiker en muntroosjes
Dit recept is afkomstig uit het boek 'Nosh' van Ester Erwteman. 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.