Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember

Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gemberVegacademy kooktip
Denk buiten de kaders en ga eens voor een salade op een pannenkoek. In dit geval is de pannenkoek van kikkererwten gemaakt maar een pannenkoek van graan kan natuurlijk ook.
Een mooie salade waarbij je de bosbiet in zijn geheel gebruikt. Zowel de biet, de stengel en de bladeren. De eiwitrijke pannenkoek is gemaakt van kikkererwtenmeel, ook socca genaamd. De socca is een lekkernij uit Nice en wordt ook in noord-Italië gegeten.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Voor de salade:
  • bosbiet, (1 stuk), inclusief loof (=stengels en bladeren)
  • olijfolie, een klein scheutje
  • fetakaas, 40 gram
  • kikkererwten, een handjevol
Voor de socca:
  • kikkererwtenmeel, 40 gram
  • water, 80 ml
  • olijfolie, een klein scheutje
  • peper en zout
Voor de dressing:
  • gember, vers, stukje van 1 cm
  • dille, vers, 2 takjes
  • olijfolie, 1 eetlepel
  • citroensap, 1 eetlepel
  • diksap, ½  theelepel
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd het loof los en houd apart.
Schil de biet en snijd in schijven van een 1 centimeter. Stoom deze schijven beetgaar gedurende 7-8 minuten (met behulp van stoommandje in een kookpan).
Snijd/hak de gember in piepkleine stukjes. Hak de dille fijn.
Maak een dressing van olijfolie, citroensap, diksap, dille, gember, peper en zout en zet apart.
Spoel het loof schoon onder de kraan. Snijd de stengels in stukjes en de bladeren in repen en doe in een kom.
Schaaf de schijven biet in dunne reepjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
Meng kikkererwtenmeel, water, een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout in een kom.
Laat een pan heet worden op het vuur, doe er een scheutje olijfolie in en giet het beslag in de plan. Op het moment dat het beslag droog is geworden, draai je de pannenkoek om en laat nog even bakken. Haal vervolgens van het vuur en leg op een bord.
Schep de reepjes biet en de dressing door het loof. Schep deze salade op de socca, verbrokkel de fetakaas over de salade en garneer met kikkererwten.
Laat het smaken!
Met een hartelijke groet, 
Daniëlle Bongers
http://www.eetecht.nl


Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!