Aardappel-truffel soep

Aardappel-truffel soepEen romige soep die extra feestelijk wordt door de rijke smaak van truffel.
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ingrediënten

600 g aardappels
2 stengels bleekselderij
½ prei
2 teentjes knoflook
1 ui
1,4 l groentebouillon
1 el truffelsalsa
 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Bereiding
Schil de aardappels. Snijd de bleekselderij, prei, knoflook, ui en aardappels in gelijke stukken.

Doe de groenten in een pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 15-20 minuten tot de groenten gaar zijn.

Pureer de groenten. Druk ze door een zeef. Roer er een flinke eetlepel van de truffelsalsa doorheen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
 
Over Annemiek van Leeuwen:

Als chef heb ik het altijd heerlijk gevonden om te experimenteren én te verrassen met goede ingrediënten en nieuwe gerechten. Het uitproberen van smaken, combinaties en structuren. De laatste jaren voel ik sterk de behoefte om meer rekening te houden met de wereld of, als het kan, deze zelfs een stukje mooier en beter maken. Ik geloof dat je als kok daar ontzettend veel mogelijkheden voor hebt. Door meer in verbinding te staan met de natuur en te koken met lokale groenten uit het seizoen, zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. De laatste tijd ben ik helemaal in de ban van de bonen. Ik ontdekte dat er zo ontzettend veel soorten bonen in Nederland te vinden zijn. Allemaal met een unieke smaak. Er worden veel bonen geïmporteerd, maar er zijn gelukkig ook nog een heleboel Nederlandse telers te vinden die oude rassen weer nieuw leven inblazen. Alleen al de namen van deze peulvruchten zijn geweldig: Wat dacht je van de Dik Trom erwt of het Heilig boontje? Ik vond een oud recept in het Wannee kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool uit 1900 wat me inspireerde. Een stoofgerecht met witte bonen en boerenkool. Met een zelfgemaakte chili-olie en wat gezouten citroen is het weer helemaal van nu. Toen ik Jonathan en Ellen leerde kennen, wist ik het: we hebben dezelfde missie. Samen hebben we dit kookboek (Earth's Own Cuisine) gemaakt waarin we willen laten zien dat duurzaam eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn én vooral heel erg lekker is.

Instagram

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.